Pagina's

donderdag 31 mei 2012

dag 292 Schilderij

Vandaag heb ik het schilderij afgelakt. Het staat nu te drogen en de kleuren worden hierdoor al veel intenser. Zondag gaan we het afleveren. Wel spannend hoor, dit is de tweede keer dat ik een vrij schilderij mocht maken in opdracht. Dit keer zijn de afmetingen ook nog eens heel groot; 1,80 x 1,20 mtr. Dus een busje lenen van vrienden om 'm mee te nemen. Verder ben ik vandaag leeg... energieniveau is niet zo hoog... ergens komt het er toch uit als je weinig echte pauzes neemt ;-) Hoe leuk sommige 'events' ook zijn, dan nog kost het me energie. 
Vandaar m'n lapje van vandaag.


woensdag 30 mei 2012

dag 291 Verhalenkasteel

Vandaag zijn we met de kleuterklas naar het verhalenkasteel in Zaltbommel geweest. http://www.stadskasteelzaltbommel.nl/

Het was een erg leuke morgen. De kinderen werden verkleed als ridders en jonkvrouwen en kregen in groepjes een rondleiding door de vertrekken in het kasteel, waar op elke verdieping iets te doen was voor ze. Fiep Westendorp is in Zaltbommel geboren en ze hebben haar werkkamer tentoongesteld. Ook staat er de kast die je terugziet in de Jip en Janneke verhalen. Erg leuk allemaal. Ook hoe de vrijwilligers met de kinderen omgingen. Er waren opdrachten die te maken hadden met de verhalen van Jip en Janneke, Pluk van de Pettenflat etc. Een aanrader!



Het bureau van Fiep, herken je de lamp en het serviesje?


Na de rondleiding buiten eten en drinken samen!










dinsdag 29 mei 2012

dag 290 Bruidsjurk

Vandaag mochten mijn zusje, moeder en ik mee naar de passessie van m'n jongste zus die gaat trouwen! Ze ziet er prachtig uit in haar jurk, stralend. Zo leuk om je jongste zus helemaal opgewonden te zien stralen in haar prachtige jurk. Ik hoop dat het een stralende dag zal worden eind juli en wens haar en haar aanstaande alle geluk, liefde en gezondheid van de hele wereld toe.


maandag 28 mei 2012

dag 289 2e Pinksterdag



Alweer een prachtige dag! Vanmorgen m'n schilderij afgemaakt, ik ben er wel tevreden over, nu is hopelijk de opdrachtgeefster er ook blij mee. Vanmiddag kwam m'n vriendin eten, we hebben heerlijk getafeld. Wederom het witte goud, maar op de traditionele manier. Wat mij betreft kan ik ze iedere dag eten... Lekkere witte wijn erbij, buiten in het avondzonnetje. Wat heeft een mens nog meer nodig om gelukkig te zijn. 

zondag 27 mei 2012

dag 288 Op een mooie Pinksterdag


Op een mooie Pinksterdag
Als 't even kon
Liep ik met m'n dochter aan het handje in het parrekie te kuieren in de
zon
Gingen madeliefjes plukken, eendjes voeren, eindeloos
Kijk nou toch je jurk wordt nat, je handjes vuil en papa boos

Vader was een mooie held, vader was de baas
Vader was een duidelijke mengeling van onze lieve Heer en Sinterklaas
Ben je bang voor 't hondje, hondje bijt niet
Papa zegt dat hij niet bijt
Op een mooie Pinksterdag, met de kleine meid

Als het kindje groter wordt, roossie in de knop
Zou je tegen alle grote jongens willen zeggen "handen thuis en lazer op"
Heb u dat nou ook meneer, jawel meneer
Precies als iedereen
Op een mooie Pinksterdag
Laat ze je alleen

Morgen kan ze zwanger zijn
'k Kan ook nog vandaag
't Kan van de behanger zijn of van een Franse zanger zijn
Of iemand uit Den Haag
Vader kan gaan smeken en gaan preken tot hij purper ziet
Vader zegt "pas op m'n kind, dat hondje bijt"
Ze luistert niet

Vader is een hypocriet
Vader is een nul
Vader is er enkel en alleen maar voor de centen en de rest is flauwekul
Ik wou dat ik nog 1 keer met mijn dochter aan het handje lopen kon
Op een mooie Pinksterdag samen in de zon
Op een mooie Pinksterdag samen in de zon
Samen in de zon





Tja dat is een mooie tekst van Leen Jongewaard. Ik heb weliswaar geen dochter, maar zoon van 6, de strekking van het verhaal, dat kan ieder ouder overkomen vroeg of laat. In ieder geval heb ik vandaag samen met mijn moeder en zoon gefietst door de Betuwe. Over de dijk, naar het water, door de dorpen, ijsje gegeten en daarna lekker naar huis. Zoonlief weer in de zandbak met de waterslang aan, oma en mam onder parasol genietend van dit tafereel. Daarna samen met opa en pap heerlijk gegeten... alweer het witte goud! Wat zijn we toch bofkonten om samen buiten te kunnen eten op zo'n mooie Pinksterdag! Een dag met een gouden randje.







zaterdag 26 mei 2012

dag 287 Polen

Op Bastiaan's school is een uitwisseling met een Poolse school. Vandaag stond schilderen op het programma, dus heb ik meegeholpen. Het thema was de Nederlandse en Poolse cultuur op het doek vast te leggen. De groepjes waren ook gemixt en er ontstonden prachtige schilderijen. Wat is er nu leuker dan lekker buiten te schilderen. Vanavond hebben we spontaan met de buren gebarbecued, heel gezellig. Zij hadden een nieuwe pup. Een naam is nog niet bekend, maar we hebben veel suggesties aangedragen. Ze lijkt op een klein wolfje, dus Lupo of Wibi vonden we wel toepasselijk. Ik ben benieuwd wat de naam uiteindelijk gaat worden.



Geen sneaker, maar sandalenweer!




vrijdag 25 mei 2012

dag 286 Richting zomer?

Vandaag alweer zo'n prachtige dag! Iedereen is vrolijk, de wereld ziet er gewoon mooier uit als het zonnetje schijnt. 
Vanmorgen wilde ik m'n schilderijen ophalen in het gemeentehuis, maar wegens succes mogen ze nog tot 29 juni blijven hangen. Toch leuk! Vanmiddag het terras afgespoten met de hogedrukspuit en nu voel ik me nog of ik op een trilplaat heb gestaan... Al met al een prachtige dag dus met een mooi Pinksterweekend voor de boeg.


donderdag 24 mei 2012

dag 285 Sportdag

Vandaag had Bastiaan sportdag op school samen met de Poolse kinderen die te gast zijn. Voor deze gelegenheid hadden de ouders pannenkoeken gebakken als lekkers tussen de middag. Dus ik ook, 30 stuks keurig opgerold met appelstroop ertussen, warm gehouden in de oven en klokslag 12 uur geleverd op het sportfestijn. Helaas met deze hoge temperaturen was de eetlust van de kinderen minder en waren er nog flink wat pannenkoeken over. Gelukkig kon ik de kinderen van de naschoolse opvang blij maken met het overgebleven deel! Verder heb ik vandaag veel gewassen, want het voordeel van dit weer is wel dat de was snel droogt ;-) Dus een bak/wasdag!


woensdag 23 mei 2012

dag 284 Tovenarij

Vandaag was het dan zover! Bastiaan vierde z'n verjaardagsfeestje, alles stond in het teken van tovenaars en heksen. Dus werd er ook echte Heksensoep gebrouwen! Een waar festijn voor de kleine tovenaars en heks... maar verder is er van spelletjes enzo weinig gekomen, aangezien het bijna 30 graden was en de kids lekker in zwembroek hebben rondgehuppeld en elkaar hebben natgespoten. Niet te vergeten ook Bastiaan's moeder, ondergetekende, heeft de volle lading water gekregen! Dus heb ik uiteindelijk ook maar m'n badpak aangetrokken en even meegedaan... De middag werd afgesloten met zelfgebakken hamburgers en frietjes en vlak voordat de onweersbui begon heb ik de feestgangers naar huis gebracht. Hier ligt ook een kleine tovenaar moe maar voldaan in z'n bedje. Mijn zusje heeft me geholpen om het gespuis in toom te houden ;-) Hanneke bedankt!




Heksensoep

De taart, met dank aan http://cakekoningin.nl/

Pratende heks met lichtgevende oogjes

Water, water en nog eens water!


Vliegen!








dinsdag 22 mei 2012

dag 283 Water- & zandpret

Heerlijke temperaturen weer vandaag! Bastiaan had z'n vriendje Goos te spelen en die twee hebben heerlijk in de zandbak met water gespeeld. Wat wil een mens nog meer met deze hemelse temperaturen.



maandag 21 mei 2012

dag 282 Zwoele dag

Vandaag is bijna net zo'n heerlijk weertje als gisteren. Na een ongenadig heftige onweersbui gisteravond en vannacht. Wat ging het tekeer, de bliksemschichten wisselden elkaar af met enorme regen en donderbuien! Vanmorgen leek het of het terras met de hogedrukspuit was schoongemaakt... haha maar helaas moet dat nog gebeuren!


Als je door onze straat fietst kwaken de kikkers je vriendelijk goedendag, zie hier zo'n leuke kwaakmans! Naar aanleiding van mijn kikkerverhaal wilde Bastiaan vandaag wel 'blote billetjes in het gras' eten...



Kikkertje in de sloot,
je kwaakt er lustig op los,
'k lig hier rustig in het mos,
voel plotseling een poot...
bovenop m'n buik,
't is Casper die aandacht wil,
hij houdt niet van kikkerdril,
wat is dat wat ik ruik?
Fris wasje aan de lijn,
Oja, het is maandag,
weer wasdag,
Snel droog in het zonnetje, fijn!



zondag 20 mei 2012

dag 281 Feestjes

Vandaag hebben we twee verjaardagsfeestjes gehad. Vanmorgen eerst naar de verjaardag van m'n vriendin. Dit etui had ik voor haar gemaakt.



Vanmiddag zijn we naar een familiefeestje van Bastiaan's vriendje geweest! Heerlijk in het zonnetje in de tuin gezeten. De kids hadden het prima naar hun zin. Op een gegeven moment hadden ze het springkussen omgetoverd tot een zeepbaan!





Als ik vliegen kon,
zou ik uren zweven,
had de tijd van m'n leven,
net als in een luchtballon!
Mijmerend voor me heen,
op de thermiek,
net atletiek,
springend van m'n linker op m'n rechterbeen!
Maar ik zit hier in het gras,
het zonnetje schijnt zacht,
een glaasje wijn dat wacht,
'k geloof dat ik aan het dromen was!







zaterdag 19 mei 2012

dag 280 Zonnige zaterdag

Vandaag heerlijk relaxed in de tuin en schuur gewerkt. Alles opgeruimd, zodat de schuur ingericht kan worden a.s. woensdag voor het kinderfeestje van Bastiaan. Uitgeveegd, ramen gewassen, vervolgens deze verduisterd, vloerkleed erin, tafel met banken erop en de rest van de decoratie komt nog. Vooralsnog is het in ieder geval klaar voor gebruik. 
Toen René thuiskwam, nadat hij Bastiaan had opgehaald, hebben we samen op ons nieuwe terras op de ligstoelen gelegen. Heerlijk in het zonnetje... perfecte plek. Laat nu de ideeën maar komen! Daarna heb ik Curry gemaakt en hebben we buiten gegeten. Uiteraard met een lekker wijntje en nog nagetafeld tot een uur of half 8. 
Bastiaan fris het bed in en eindelijk even tijd om de blog bij te werken en andere blogs te lezen ;-)


vrijdag 18 mei 2012

dag 279 Workshop

Vandaag heb ik met een vriendin een schilderworkshop gegeven op de Melody Ranch in Den Ham. http://www.melodyranch.nl/ 
Het was een vriendengroep van 12 volwassenen en 14 kinderen/tieners. De tieners heb ik begeleid. Het was prachtig weer en ze waren enthousiast met schilderen. 


Ook de volwassenen hebben leuke kunstwerkjes gemaakt!


De locatie was helemaal te gek, een aantal blokhutten in Amerikaanse stijl.


Dit was het huis wat bij de accommodatie hoorde, super! 






dag 278 Hemelvaartsdag

Een vrije dag en dan ook nog eens een zonnige dag! Bastiaan ging logeren bij opa en oma in Ridderkerk en werd al rond elf uur opgehaald. Ik heb vandaag geknutseld aan een verjaardagscadeautje.
Vanavond de eerste asperges gegeten met aardappelen in een jasje, ham en ei! Jammie... lekker wit wijntje erbij, alsof we in een restaurant aten ;-)

(foto internet)


woensdag 16 mei 2012

dag 277 Spelen

Vandaag maar een halve dag naar school voor Bastiaan, dus vanmiddag kon hij met z'n nieuwe cadeautjes spelen. Hij had zich er al helemaal op verheugd om het Playmobil schip op te bouwen!


Hij gaat er helemaal in op en is zelfs bovenop de tafel geklommen ;-) Hij heeft de hele middag heerlijk gebouwd... en ik heb ook rustig aan gedaan, althans vanmiddag. 




dag 276 Verjaardagsfeest

Vanmorgen om  6:30 uur stonden René en ik aan Bastiaan's bed om 'm toe te zingen ;-) Daarna mocht hij z'n cadeau in de kamer 'zoeken'. Natuurlijk zag hij iets in z'n speelhoek staan en voorzichtig tilde hij het doek op... en hij begon helemaal te lachen toen hij in de gaten kreeg wat het was... 'een drumtoestelllllll, wauw!' Meteen werd ie ingewijd ... 


Dat koppie terwijl hij zit te spelen in z'n pijama, heerlijk.

Daarna de traktaties voor school klaargemaakt, een stukje kaas, worst met een druifje!


Ontbeten en hup naar school. Ik mocht erbij zijn, tot na de traktatie en rond half 10 was ik weer thuis. De aardappelen gekookt voor de 'koude schotel', eieren gekookt voor gevulde eitjes en daarna de boodschapjes gedaan. Inmiddels was het alweer 12 uur, Bastiaan van school gehaald en hij zag er niet zo vrolijk uit... dus het drumstel kwam meteen van pas! Ga maar even spelen, dan word je vanzelf weer blij van de muziek. En ja, het werkte...



's Middags weer naar school en heb ik de laatste hapjes gemaakt. M'n ouders hebben Bastiaan van school gehaald en m'n zusje kwam er ook al aan. Binnen de kortste keren was het een gezellige drukte. Kaarsjes uitblazen op de taart. Taart aansnijden, koffie en kinderchampagne voor de jarige. Een echt feest. Bastiaan om 20:00 uur op bed gelegd, de kindjes waren toen weg en het laatste bezoek rond 22:30 uur. 
Pffff en toen was ik ook toe aan m'n bedje ;-)






maandag 14 mei 2012

dag 275 Verrassing

Vandaag kwam m'n vriendin met haar ouders eten, dus had ik een vegetarische lasagne gemaakt met courgette, broccoli en aubergine. We hebben zelfs nog in de tuin een drankje kunnen drinken, zo lekker scheen het zonnetje nog. 


We hebben zojuist de kamer versierd voor Bastiaan's verjaardag morgen en het cadeau onder een fleecedeken verstopt. Hij krijgt van ons een kinderdrumstel en ik ben zo benieuwd naar z'n reactie.


Deze is het, maar dan in het rood!




zondag 13 mei 2012

dag 274 Moederdag

Vanmorgen rond 8 uur werd ik verrast door Bastiaan met een zelfgemaakt cadeautje. Het was een placemat met een hartje waar een rijmpje op stond. Het papier waar het was ingepakt was minstens even mooi ;-)

Een knuffeltje hier,
een knuffeltje daar.
Op je wang, op je oor,
in je nek, in je haar!
Nee, wacht eens even,
ik ben nog niet klaar,
in vind je zo lief,
op je neus nog een paar!


Toen ben ik toch maar meegegaan naar m'n schoonouders en het was gezellig.
De rest van de dag gewoon lekker thuis, heerlijk dagje.



zaterdag 12 mei 2012

dag 273 Vliegen rennen hollen

Vandaag kwamen de stratenmakers, om 7 uur stonden ze al op de stoep ;-)
Nadat ze de tegels hadden uitgemeten en neergelegd, bleken er toch wel weinig waaltjes te zijn... dus ben ik in de auto gesprongen naar m'n ouders om het resterende deel in de auto te gooien. Daar was m'n nichtje en die heb ik meegenomen, zodat ze met Bastiaan zou kunnen spelen. Die twee hebben eerst ook lekker buiten gespeeld, tot de stratenmakers stenen gingen snijden en ze binnenkwamen vanwege de herrie en het stof. Samen hebben ze een hele Playmobielstad gebouwd het was zo grappig om ze te horen kletsen. Na het eten samen gedoucht en mochten ze nog Donald Duck filmpjes kijken voor het naar bed gaan. Had ze net ingestopt toen m'n zus kwam om Robyan op te halen. 


Vanmiddag ook nog boodschappen gedaan en even bij een vriendin geweest die terugkwam van haar vakantie, tja en dan is zo'n dag zo voorbij! Morgen een relaxte moederdag voor de boeg, want ik ben van plan om lekker aan m'n schilderij te gaan werken.


vrijdag 11 mei 2012

dag 272 In een boers jasje



Vandaag ben ik naar de open dag van m'n vriendin Liesbeth geweest, www.hofvanmeden.nl Het thema was 'in een boers jasje' en ze had hele leuke landelijke taferelen om te laten zien. Morgen is het ook nog van 10:00 tot 13:00 uur, mocht je in de Betuwe onderweg zijn.

Verder heb ik vandaag weer gewerkt aan m'n opdracht en ik heb met de opdrachtgeefster gesproken, die zich kan vinden in het resultaat! Dat is een fijn gevoel. Nu de laatste hand leggen aan het werk en dan een manier verzinnen hoe ik het doek kan vervoeren, want het is 1,80 x 1,20 m en past niet in mijn auto...


Vanavond de foto van Bastiaan opgehaald bij de fotograaf en die hangt nu hier aan de muur te pronken. Zo gaaf tegenwoordig die nieuwe systemen op een soort geperste plaat, waar de foto dan als het ware ingegraveerd is. 


Deze maffe vogel is aan het kuieren en aan het bedenken wat er in het weekend allemaal op het programma staat ;-)