Pagina's

dinsdag 27 mei 2014

Laatste les Mixed Media van dit schooljaar

Afgelopen zaterdag was het dan zover. We moesten onze thuisopdracht presenteren in de les. Nu had ik iets bedacht, waarbij ik totaal uit m'n comfort zone zou moeten komen. De opdracht was om een op kleding gebaseerde aan het lichaam gerelateerde sculptuur te maken.
Dit had ik heel letterlijk genomen en de 'Venus van Milo' als uitgangspunt genomen. Daarbij 2 jeans broeken tot 1 rok getransformeerd, waarbij ik alle stof had gebruikt. Deze rok heb ik aangedaan en buiten bij de vijver laten zien, mijzelf als standbeeld. Reuze spannend en blij dat het achter de rug is. Gelukkig kreeg ik leuke reacties van m'n mede studenten. De foto's ga ik niet op het web zetten, want dat is nog net een stapje te ver ;-)
M'n medestudenten waren ook heel creatief geweest. Sommige presenteerden hun werk via foto's, maar de levensechte sculpturen zijn dan toch net even interessanter te zien.


's Middags gingen we aan de slag met verschillende soorten ruimtes en die dan zo te creëren dat je de illusie wekt via fotografie dat het een 'echte' ruimte is. 
Een erg leuke opdracht en we kwamen allemaal tot hele andere resultaten, alhoewel in beginsel we wel veel dezelfde soorten ruimtes noemden.


Zo zie je maar wat je met een doos, papier, verf en een lampje kan bereiken. Helaas heb ik niet alle eindresultaten compleet, maar het proces was erg leuk om te zien. Als je dan het werkstuk zag, wist je nog niet dat de foto zo'n ander beeld kon geven. Vooral bijvoorbeeld het 'zwembad' werd plotseling 'echt' op de foto.

Kortom een leuke dag weer gehad en jammer dat het alweer voorbij is.
Bedankt Frans voor de uitdagende lessen!
1 opmerking:

  1. Ik vind het ook jammer dat het afgelopen is want ik geniet ontzettend van je ontdekkingstochten. En de bijbehorende foto's natuurlijk :-) Het lijkt me echt leuk om zo met elkaar en met jezelf bezig te zijn en dingen te ontdekken. Dank ook voor je lieve woorden op mijn blog. Ze doen me goed.

    BeantwoordenVerwijderen