Pagina's

woensdag 17 september 2014

Druivenpluk bij het Betuws Wijndomein

Vandaag ging ik met een vriendin mee naar het Betuws Wijndomein om druiven te plukken. Witte druiven waar de licht bruisende Linge Parel van wordt gemaakt, een Prosecco zogezegd. Heerlijk, dus ik vond het erg gezellig mee te gaan. Als tiener las ik wel eens van die verhalen dat je naar Frankrijk kon om druiven te plukken en dan de taal te leren. Geweldig leek me dat, en nu zoveel jaar later ga ik druiven plukken in de Betuwe.


Het Betuws wijndomein kende ik al, omdat ik daar 2 jaar geleden op een kunstmarkt heb gestaan. Deze wordt overigens dit jaar ook weer gehouden op 28 september van 13:00 tot 18:00 uur. Een Wijngaardfair met kunst, brocante, streekproducten en culinaire producten.In ieder geval waren we met een clubje vrijwilligers om de de druiven te gaan plukken. Na de uitleg hoe de druiventrossen te plukken gingen we vlijtig aan de slag. Het was een prachtige morgen en het zonnetje scheen vrolijk op onze hoofden. Helaas heeft dit avontuur maar kort geduurd, omdat we de kids van school moesten ophalen om half een. Desondanks een hartstikke leuke ervaring en als bedankje mochten we een heerlijke fles wijn uitkiezen, dat werd natuurlijk de Linge Parel ;-) die ik al eerder heb gedronken en goedgekeurd.


's Middags kwam een andere vriendin op bezoek en hebben we nog lekker in het zonnetje gezeten. Een heerlijke dag, dat het al september is vergeet je bijna.


2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit!
    En als het dan ook nog eens lekker is, is mooi meegenomen zo'n fles Mmmmm

    Liefs XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé, dat is nog eens een leuke manier van vrijwilligerswerk met nog een lekker flesje wijn als beloning. Kan me voorstellen dat je een heerlijke dag gehad hebt. Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen