Pagina's

zaterdag 20 december 2014

Voorbereidingen Kerst en een Kerstmarkt

Vandaag heb ik het servies voor de dag gehaald, wat ik graag met het Kerstdiner zou willen gebruiken. Dit is niet zomaar een servies, maar één met een verhaal. Een aantal jaren geleden was ik in Denemarken op vakantie met mijn vriendin. Tijdens een etentje bij haar familie kwam het gesprek op verzamelingen en dergelijke en voordat ik het wist gingen we naar huis met een twaalf-delig porseleinen eetservies van de oma, die naar een verpleegtehuis moest. Het is een prachtig KPM servies, genaamd Rubens en ontworpen door Fritz Kraul. De afbeelding doet eerder aan een zomerse dag denken met de klaproos en korenbloem, maar toch vind ik het heel geschikt om met Kerst te gebruiken. Dus dat gaan we dan dit jaar maar eens doen.

Aan het eind van de middag heb ik nog op een Kerstmarkt gestaan en de Stichting Second Life 'veur mekaor' gepromoot. Daar werk ik al een tijdje als vrijwilligster. Deze stichting verkoopt tweedehands kleding. De opbrengst gaat volledig naar de kinderen in de gemeente die het minder hebben. Zo hebben we met Sinterklaas zo'n kleine honderd kinderen blij gemaakt met cadeautjes. Ook hebben we afgelopen week Kerstpakketten gemaakt voor de gezinnen die van de Voedselbank leven. Deze mocht ik mee afleveren en toen kregen we een rondleiding met uitleg hoe zij te werk gaan. Respect voor deze vrijwilligers die iedere week zoveel pakketten verzorgen!
Vandaag werd er jam verkocht door een mevrouw die de volledige opbrengst weer aan ons schonk. Zo lief! 
Foto van ons toekomstige winkeltje! Voor vandaag hadden we kledingrekken met feestkleding neergezet om te verkopen en dat is goed gelukt ;-)
Thuisgekomen had manlief gekookt en dat was heerlijk!


3 opmerkingen:

 1. Wat je een ander allemaal kunt schenken uit een warm hart, is met deze dagen toch het mooiste gebaar <3
  En wat een mooi servies, wat zullen we daar lekker van gaan eten!

  Fijne Zondag en tot 1ste kerstdag XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi servies!!! Fijne feestdagen!!!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi servies en door de manier waarop je het gekregen hebt nog mooier. Goed bezig als vrijwilligster! Zulke kleinschalige projecten geven veel voldoening omdat je gelijk zelf het resultaat ziet, heel mooi. Komt vast goed met jullie winkeltje! Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2015!! Lieve groet, Simone

  BeantwoordenVerwijderen