Pagina's

zaterdag 24 september 2011

dag 41 Zon & appels

Vandaag scheen er een heerlijk zonnetje. Casper zoekt dan altijd het mooiste plekje op.


's Middags appelchutney gemaakt. Mmmmmm zo leuk om te doen en lekker ;-)


Appelchutney

1,5 kilo zure appels (goudreinetten)
250 gram rozijnen
3 teentje knoflook
1 liter azijn
250 gram bruine suiker
250 gram rode uien
likeur of calvados

De appels schillen, klokkenhuizen verwijderen en in stukken. Hiervoor gebruik ik de appeldeler. In een grote pan met dikke bodem de appelstukken in azijn opzetten op zacht vuur. Regelmatig doorroeren. Bijna tot moes laten koken. De rozijnen in calvados (of appel likeur) laten wellen.  Uien in dunnen ringen snijden en de knoflook in fijne stukjes. Deze even aanbakken in koekenpan. De uien, knoflook, suiker en rozijnen toevoegen aan de appels. Zout naar smaak toevoegen. Langzaam de massa koken tot een mooi gebonden chutney ongeveer 20 minuten. Verdelen over potjes en over een tijdje smullen maar!

1 opmerking:

  1. klinkt lekker.....en ziet er goed uit!
    wij hebben appelstroop gemaakt ook heeeeerlijk maar je moet wel geduld hebben, oooops

    BeantwoordenVerwijderen