Pagina's

zondag 13 november 2011

dag 90 Zondag alle tijd

Vanmorgen werden we door een joelende Bastiaan wakker gemaakt dat ie iets in z'n schoen had gekregen. Een pakje stiften, kon hij mooi gaan kleuren... Toch maar opgestaan en peertjes gestoofd die er nog lagen. Champignonsoep gemaakt en het deeg voor de appeltaart. In de tussentijd wasje gedraaid en met m'n lapjes in de weer. Vanavond komt een hele lieve vriendin eten die erg van appeltaart houdt, dus een recept voor een klassieke appeltaart gezocht. M'n eigen ingrediënten eraan toegevoegd, jammie. We gaan pastinaak en spinazie gratin eten met een stukje kabeljauw. Hierbij het recept.


Ingrediënten:
2 grote pastinaken
500 gr spinazie
125 ml slagroom
2 el mascarpone
100 gr geraspte kaas
1 knoflookteen 
1 ui
1 ei
olijfolie


Bereiding:
Snijd de pastinaken in reepjes en stoom ze 4 minuten. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie en voeg de (ontdooide) spinazie toe. Oven op 220 graden voorverwarmen. Meng de slagroom, het ei, de mascarpone en de geraspte kaas. Vet de ovenschaal in, voeg de helft van de spinazie toe, bedek met een laag pastinaak en vervolgens met een tweede laag spinazie. Giet het slagroom kaasmengsel over de groenten en bak in 15 min. 


Vandaag heb ik 2 grote lappen aan elkaar gemaakt en een lapje met kantjes.





2 opmerkingen:

  1. klinkt allemaal lekker en goed! Wauw de deken wordt gaaaaaaf en het kanten lapje is ook erg sweet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi, Aniet. Leuk om een kijkje te mogen nemen naar de richting die je opgaat met je "deken". Hij wordt echt bijzonder en bijzonder mooi! Top.

    BeantwoordenVerwijderen