Pagina's

donderdag 17 januari 2013

Cheesecake en meer

Vanmorgen ontdekte ik bij m'n natuurwinkel een heel mooi pakketje.


Op de vraag wat het kostte antwoordde de dame dat je ervoor mocht geven wat je wilde, dit geld was bestemd voor een mooi project in een derde wereld land. Nu is me even ontschoten wat het precies behelsde, maar het initiatief vond ik mooi, dus heb ik een gift gedaan. Thuisgekomen bleek er het volgende in te zitten.


4 Handgeschepte envelopjes en briefpapier, super toch?

Sinds de kerstboom uit huis is, vind ik het zo leeg. Dus het voorjaar in huis gehaald, wat zal dat er vrolijk uit gaan zien als deze bollen opengaan.


Morgenvroeg komt een vriendin op de koffie, dus heb ik vanmiddag een cheesecake gebakken, volgens het recept van Nigella Lawson. Ik had 3 recepten naast elkaar gelegd en die van Nigella bevatte de meeste romige ingrediënten, dus daar ben ik voor gegaan. Na een nachtje in de koelkast schijnt ie het lekkerst te zijn, dus wordt vervolgd. Overigens dat ie opengebarsten is, is een teken van authenticiteit ... hahaha en ik altijd maar denken dat het dan niet goed is!
5 opmerkingen:

 1. Ik ruik hem hier... hhhmmmmmm!!! Wil je het recept eens met ons delen? Bij mij mislukken ze altijd namelijk ;)! Het papier is trouwens prachtig, echt iets om heel erg blij mee te zijn. En wat een mooi initiatief ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie papiertjes, ik wil dat zelf nog eens proberen. Staat op mijn to-do lijstje ;) En oeh, ben heel benieuwd naar de smaakervaring van je cheescake...

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De cheesecake toch vanavond aangesneden... we konden niet wachten tot morgenvroeg. Het was nu al de moeite waard, een beetje sponzig, romig van smaak met een tinteling van citroen en vanille. Wel goed gelukt dus. Zal het recept publiceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja als je een hele taart hebt kun je 'm best al aansnijden, jammie.
  Prachtig is dat handgeschepte papier.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw weekend kan niet meer stuk, lekker eten van zelfgebakken brood en cheesecake, soep, schaatsen. Mmmmm! Ik heb ook gelijk wat voorjaarsbollen in huis gezet. Ondanks dat het echt wel even winter mag zijn, kan ik niet wachten tot het lente wordt. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen