Pagina's

zondag 25 november 2012

Uitrusten

Zozo dat was me een druk weekje! Gisterenavond vrijgezellenfeestje van vriendin die 12-12-12 gaat trouwen. Het vond plaats in Amsterdam... en heel eerlijk, ik vind het altijd een crime om de stad in te komen. Ben je bij de afrit en duurt en nog een half uur om 2 km stad inwaarts te rijden.... brrrr wat ben ik dan blij dat ik op het 'platteland' woon! Jammergenoeg was het weer niet zo lekker, dus in de regen naar onze eerste afspraak, de buikdanssschool. http://www.buikdanslijn.nl/ Een hele leuke activiteit en Shaheen, degene die ons les gaf, vertelde ons iets over de geschiedenis van de buikdans. Het is een dans van vrouwen voor vrouwen. Na een lekker glaasje muntthee en overheerlijk Turks fruit, vijgen, dadels en zoetigheden, mochten we zelf aan de slag. Wij kregen allemaal een shawl met muntjes om onze heupen en de bruid in spé een heuse rok en ook een shawl. Eerst een aantal bewegingen om op te warmen en daarna voorzichtige rondjes en achtjes draaien met je heupen... gevolgd door sierlijke arm bewegingen. Muziek erbij en daar gingen we. Erg gezellig allemaal en heel leuk om te doen. Bewegingen waarbij je spieren gebruikt waarvan je niet wist dat je ze had! Na een uurtje een pauze met wederom thee en baklava. Weer een stukje geschiedenis en de verschillende kostuums. Interessant. Wist je bijvoorbeeld dat de Flamenco een afgeleide dans is van de buikdans. Als laatste mocht de bruid in spé gesluierd op een kussen in het midden zitten en dansten wij één voor één voor haar. 


Een leuk begin van de avond en toen weer op het fietsje in de regen naar het restaurant. Niet zomaar een restaurant maar een vegetarisch 'huiskamerrestaurant'. http://www.maritshuiskamerrestaurant.nl/ Dit was al een ervaring op zich, want het was echt haar huiskamer en daarboven een verdieping waar het bed stond ;-) Grappig. En om de huiselijke sfeer te verhogen liep er ook nog een hond. Een Koningspoedel die Tilly heette ;-)


Onze tafel was nog niet klaar, volgens mij zaten man- en dochterlief te eten. Dochterlief ging daarna slapen, echt heel huiselijk allemaal, althans dat denk ik he. Het eten was buitengewoon lekker. Ik eet niet zo vaak vegetarisch, maar ik moet zeggen ik heb het vlees geen moment gemist. Een uitgebalanceerde lekkere maaltijd. Als voorgerecht had ik gekozen voor de knolselderij soep, deze was zeer smakelijk. Je kon ook nog kiezen uit een bieten carpaccio met geitenkaas of pompoen ravioli, wat ook erg lekker was. Het hoofdgerecht was een feestje. Een  boerenkoolpasteitje, pastinaak en aubergine en een taartje met allerlei groenten en fruit erop.


Maar toen kwam er ook nog een dessert. Jemig en dat was machtig. Eigenlijk zaten we al vol, maar ok toch maar proeven. Je kon kiezen uit een stoofperentaartje, vanillemousse met cranberries, merengueparfait. Jemig ik heb van alledrie geproefd, maar eerlijk is eerlijk de keuze was echt moeilijk. Helemaal vergeten een foto te maken van die overheerlijke toetjes. Maar ik vond deze foto's op haar FB-pagina.
Afgesloten met een koffie of verse muntthee voor de liefhebbers en toen weer op het fietsje terug naar huis voor een afzakkertje. In mijn geval een kop thee, want ik moest nog naar huis rijden. Een geslaagde avond en het belangrijkste is dat de bruid in spé het naar haar zin heeft gehad!

Maar vandaag... hmmmm helemaal niets gedaan, behalve lang geslapen, geluierd, even buiten gewandeld en toen met z'n drietjes een familiefilm gekeken. Madagaskar 3, wat grappig hoe ze tegenwoordig die animatiefilms maken en de muziek zo leuk erbij gezocht. Met recht een familiefilm ;-) Gelukkig een rustig weekje voor de boeg en dat is ook nodig om weer bij te komen.3 opmerkingen:

 1. Klinkt goed allemaal. En met op z'n tijd lekker luieren is helemaal niks mis ;)

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heerlijk, goed dat jullie het niet in omgekeerde volgorde hebben gedaan, dan zijn de buikjes niet zo beweeglijk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een berichtje uit de Buikdansstudio www.Buikdanslijn.nl :
  jullie waren een hele leuke groep om mee te buikdansen ! En ik ben blij dat jij er ook van genoten hebt!
  buikdansgroetjes
  Shaheen

  BeantwoordenVerwijderen