Pagina's

maandag 11 februari 2013

Vreemde vogel

Gisteren was het prachtig winter wandelweer. Onderweg zag ik deze vogel zitten, maar ik kende hem niet. Dus had ik 'm op Facebook geplaatst met de vraag of iemand wist welke soort het is. Zo grappig, hoeveel reacties ik heb gekregen. Dat gebeurt eigenlijk alleen als ik een foto van eten plaats. In ieder geval men denkt dat het een Fitis is, familie van de Tjif Tjaf! Weet iemand van m'n bloglezers of dit klopt? De vogel is ongeveer zo groot als een merel en maakte een vreemd tikkend geluid. 

Vandaag waaide er een koude wind en daardoor heb je weer helemaal het winter binnenblijf gevoel. Toch er even uit geweest, m'n buurvrouw opgezocht die inmiddels weer thuis is. Ze krijgt vanaf morgen 'thuishulp', maar uiteraard verzorgen deze mensen niet haar handen. Dus heb ik vanmiddag haar handen verzorgd. Ze was er helemaal blij mee en nu heb ik ook zachte handen van de handcreme.
5 opmerkingen:

 1. Geen idee wat voor vogeltje dit is, maar hij of zij is wel superschattig :)

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er komt momenteel een vogeltje uit de buurt van Polen vanwege de kou naar onze contreien, daar lijkt-ie wel wat op.. ben de naam alleen even kwijt ;) Hi hi, daar heb je niks aan natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik 'm zag dacht ik meteen aan een Kramsvogel. Vaak zijn ze in groepen, maar soms ook alleen. Ze komen uit Scandinavië en zijn in de winter ook in Nederland.
  Je buurvrouw boft met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fitis? Tjif Tjaf...wie bedenkt die namen. Whahaha, ik lach me rot :-)

  Kan je helaas niet helpen, ben al blij dat ik mijn dochter de standaard vogels kan leren, zoals de duif, mus, roodborstje, koolmees en merel :-)

  Liefs,
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, een kramsvogel, ik had er een poosje geleden, toen het zo heel koud was, ook één in de tuin. Door de gespikkelde borst en het feit dat je 'm niet verwacht dacht ik even een seconde aan een vreemd kleine sperwer... die verwachte ik eerder. Maar hij kwam zich tegoed doen aan de appeltjes in de leibomen ipv aan de andere vogels.

  BeantwoordenVerwijderen