Pagina's

woensdag 6 februari 2013

Zieke vriendinnen

Er zijn 2 vriendinnen ziek, eentje heeft al voor de tweede keer longontsteking en de ander een zware griep. Dus er staat hier een kippensoep op het vuur te trekken. Aloud medicijn om sterker van te worden. Morgen dus een rondje rijden om het 'medicijn' uit te delen. Vandaag ben ik druk in de weer met de boekenkast. Het staat altijd zo gezellig, zo'n kast vol boeken en ik vroeg me dan ook altijd af waarom ze er vroeger glazen deuren voor hadden. Waren die boeken misschien heel kostbaar? Nee, er is een veel eenvoudigere reden voor, de boeken vangen nogal veel stof. En zo op het eerste gezicht zie je het niet, maar als je ze dan uit de kast haalt, ligt er een keurig dikke laag stof achter, te wachten om te worden weg gesopt! De helft heb ik dan al ook gedaan, zo gezegd de 'niet' romans. Dus er wacht mij nog een schone taak om de andere helft aan te pakken. Het is wel leuk om de boeken in je handen te hebben, zo zie je weer eens wat er eigenlijk allemaal in je kast staat. De boeken die René heeft ingebracht haal ik er dan ook zo uit. De onderwerpen zijn zo anders dan die van mij. Wel een leuke mix uiteindelijk. Dan zijn er nog de kinderboeken en naslagwerken van Nederland en de rest van de wereld, kunstboeken, tuinboeken, kookboeken, alhoewel ik er daar ook een aantal van in m'n keuken heb gezet. Degenen die ik het meest gebruik heb ik lekker bij de hand.
De kookboeken in m'n keuken!
3 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk om eens een kijkje in je boekenkast te nemen! Ik ben niet nieuwsgierig hoor ;) Maar boeken zeggen altijd zo veel over mensen! Succes met poetsen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief dat je een soepje kookt voor je zieke vriendinnen! Je hoort zo veel over longontsteking, lijkt ook wel een virus.
  Bij zo'n schoonmaakklus verlies je zo de tijd, even hierin lezen, even daarin kijken... Maar dat maakt de klus wel wat aangenamer, lijkt me. Succes met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, dat karwei moet hier ook nog gebeuren. De planken zijn wel zo vol gepropt dat er bijna geen stof achter kan ;), dus eigenlijk moet er een kast bij.
  Beterschap voor de zieken, zo'n soepje zal goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen