Pagina's

zaterdag 27 april 2013

Modekwartier Arnhem

Vandaag hebben we wederom 3 kunstenaars bezocht, te weten Mirthe Engelhard, Fashion Designer in haar eigen winkel, Anne von Freyburg, autonoom kunstenaar en docent aan ArtEZ in haar eigen atelier, Kim van Es, Grafisch designer met sinds kort ook haar eigen winkel. 

Het is zo inspirerend om te zien dat deze jonge mensen zo lekker bezig zijn met hun passie. Bij elk van hen kwam naar voren dat ze helemaal leven voor de 'kunst' en zich daar voor de volle 100% voor inzetten. 


Bij Mirthe uitte zich dat ook in samenwerking met andere kunstenaars in de wijk, zodat ze er beiden voordeel van hebben. Bijvoorbeeld een styliste die foto's maakt waarvoor ze dan kleding nodig heeft. Die kleding wordt door Mirthe beschikbaar gesteld en zij krijgt op haar beurt dan prachtige foto's van haar eigen ontwerpen. In haar winkel hangen vooral haar eigen ontwerpen, unieke stukken. Ook had ze hele mooie accessoires en oorbellen, die kon ik niet laten hangen en heb een paar gekocht! Deze oorbellen zijn gelaserd uit kunststof.Een groot deel van het werk van Anne is te bewonderen in galerie Bart. Zij wordt met regelmaat op grote beurzen/tentoonstellingen gevraagd. Het was echt fascinerend om te zien hoe haar kunst ontstaat en wat een tijd erin gaat zitten. Op het eerste gezicht zie je een schilderij, maar als je er dichterbij gaat staan zie je steeds meer facetten die je niet verwacht, bijvoorbeeld stukjes gobelin stof, pareltjes, kraaltjes, borduursels, echt ontzettend mooi! Op de site kun je inzoomen, maar dat geeft niet weer hoe het er in het echt uitziet, heel bijzonder.In de nieuwe winkel van Kim van Es kregen we te horen hoe zij tot concept is gekomen en kregen we ook een kleine opdracht. De 4 symbolen van haar logo mochten we op een papier plakken en er daarna een tekening mee maken. Zij vond het leuk om input te krijgen en voor ons een oefening. Ze verkocht allemaal leuke hebbedingen (schriftjes, stiften, potloden, magazines, design boeken etc.) maar biedt aan beginnende kunstenaars/ontwerpers ook een platform om hun producten te testen. Zo stonden er bijvoorbeeld lampen en hingen er tassen. Alles met een grafische touch. 
 Na deze bezoeken heb ik samen met een medestudente nog geluncht in een super leuk tentje en zijn we nog tot een uur vier blijven hangen in het Modekwartier. We hebben een aantal leuke vintage, mode- en design winkels bekeken en ja toen moest ik pinnen, want er was zoveel leuks te vinden. Bijvoorbeeld deze ketting uit Gambia bij Margalé-B


Dit stukje Arnhem is zeker een aanrader en het Modekwartier heeft zelfs z'n eigen website met activiteiten.
7 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg dat was weer een inspirerende dag zo te zien :))

  Fijne zondag X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gigagaaf :) En Arnhem staat nog op mijn lijstje om dit voorjaar nog te bezoeken!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk inspirerend :)!! Jouw hoofd zit vast weer vol met leuke ideeën.. geniet maar lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke zaterdag had je weer. Ik ga even speuren op de site.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goeie tip over het Modekwartier!
  Heerlijk voor een dag als vandaag.
  Dankjewel,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog, we zetten hem op onze facebook site, hoop dat dat ok is!

  BeantwoordenVerwijderen