Pagina's

zaterdag 30 augustus 2014

Einde vakantieperiode nadert

Twee wekend geleden was ik in het Cobra Museum in Amstelveen, waar de 'Guggenheim collectie van 1949-1960 abstracte kunst' te zien was. Het was bijzonder om de eerste werken van de kunstenaars te zien, waarvan ik tot nu toe alleen plaatjes in kunst boeken gezien had. Sowieso is het Cobra museum een must voor liefhebbers van moderne kunst.

Karel Appel

Willem de Kooning

Asger Jorn


Ging ik met zoonlief op een regenachtige dag naar de 3D animatiefilm Koemba. Erg vermakelijk, over een zebra die op zoek was naar z'n strepen.


Heb ik het Museum Oud Amelisweerd bezocht. Dit is een prachtig oud landhuis, wat vooral bekend staat om zijn collectie Chinees - en historisch behang.  De kunstenaar Armando had werk uitgezocht wat prachtig in deze ruimtes paste. De thema's in het werk o.a. natuur, landschap, melancholie komen prachtig tot hun recht in deze omgeving.Uitzicht naar buiten

Stuk behangpapier met uitleg.

Landhuis Oud Amelisweerd

Het is een heerlijke omgeving om te wandelen, vlakbij Utrecht. De inwendige mens wordt ook niet vergeten, want naast het museum is de 'Veldkeuken' en kun je allerlei lekkers vinden.

Kortom zeker een bezoek waard op een mooie dag ;-)

Tja en dan is het maandag weer de eerste schooldag voor Bastiaan, dus zo langzaam aan werd het tijd eens te kijken wat hij allemaal nodig heeft voor school. Misschien ook eens kijken welke kleding nog past etc. Nou, ik kwam bedrogen uit, hij is uit al z'n lange broeken gegroeid. Die jongen heeft in de zomervakantie een groeispurt gemaakt... Dus gisteren togen mijn vriendin en ik met de boys naar de stad. Zeer vermoeiend kan ik wel vertellen, want tussen de kledingrekken waren we ze steeds kwijt. Soms wilden ze een kledingzaak in, omdat de muziek zo cool was!!! Nou, mama was een andere mening toegedaan. Je zult toch maar in zo'n winkel werken... dat levert volgens mij een blijvende gehoorschade op... Aan de het einde van de middag waren we nog maar 1 broek en 1 T-shirt verder. Maar, nu weet ik in ieder geval welke maat meneer heeft... en wat z'n 'stijl' is. Op een gegeven moment vertelde hij me namelijk dat het toch wel leuk was 'shoppen'! Maar vandaag was hij dat alweer vergeten, dus heb ik zelf nog maar een paar broeken voor 'm gekocht en gelukkig vielen ze in de smaak. Hij is nu klaar voor het nieuwe schooljaar en ik ben blij dat we deze exercitie niet maandelijks hoeven uit te voeren.

Leuk, poseren op een discovloer ;-)

5 opmerkingen:

 1. Haha, dat shoppen vind ik een heerlijk verhaal ;)
  Maar ook leuk dat je zo veel bijzondere en mooie kunst hebt mogen bewonderen, ik kan me helemaal voorstellen dat je daar veel blijer van wordt! Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke uitjes, zowel de kunst als de 3D film. Amelisweerd wilden we 2 weken geleden bezoeken, toen we naar IJsselstein gingen, maar op het laatste moment toch niet gedaan i.v.m. beperkte tijd. Fijn dat je het shoppen voor je zoon weer achter de rug hebt, tot de volgend groeispurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die brillen leuke foto, en dan dat shoppen dat deden wij vorige week echt alles was te klein inclusief de schoenen,
  maar gelukkig geslaagd ;)
  Tot vrijdag, we hebben er zin in XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blogje ik zag u via andere bloggers..leuk om hier te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat denk ik nou ook altijd als ik langs een winkel kom met "coole" muziek, je zal er maar werken. Ach, toen wij jong waren... zullen ze van mijn muziek ook wel eens gek geworden zijn ;) Wel een coole foto op de discovloer hoor! Bedankt voor de museumtips. Oud Amelisweerd staat ook op mijn verlanglijstje, ook omdat ik er via mijn werk mee te maken heb, dat maakt nieuwsgierig, maar nu ben ik nog nieuwsgieriger. Voor morgen staat museum Hilversum op het programma.
  Dat ritme van alle dag zit er al weer helemaal in, dat gaat zo snel, af en toe nog even terugmijmeren (is vast geen goed woord, maar je snapt me) over de vakantie.
  Fijne avond en zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen