Brrrrr vannacht slecht geslapen omdat m'n neus dicht zat. Van het ene op het andere moment ben ik verkouden geworden, het begon met niezen toen ik op Bastiaan's school aan het lezen was met de kids. Dit werd steeds erger en uiteindelijk snotteren dus!
Vandaag lang uitgeslapen en toen heb ik een lekker soepje gemaakt, waarvan ik dacht dat het wel lekker zou zijn. Een romige knolselderij soep met stukjes walnoot! En het smaakte heerlijk.
Bastiaan bracht een vriendje mee uit school om te spelen en voor de mannen heb Kaisersmarren gemaakt. Ze hebben er heerlijk van gesmuld en ik ook. Dus ondanks dat ik me niet helemaal fit voelde heb ik wel lekker gegeten. Vanavond gewoon weer op tijd het bed in en dan maar hopen dat ik me morgen beter voel ;-)
Ah vervelend, hoop dat je je vandaag een stuk beter voelt. Hier zijn de zakdoeken momenteel ook overal binnen handbereik te vinden ;)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Rosalie
Oh, jij ook al? Ik hoor aan alle kanten dat mensen aan de 'snipverkouden' lijden..! Sterkte, en het soepje ziet er heerlijk uit? Heb je een recept? Groetjes!!
BeantwoordenVerwijderenINGREDIENTEN
Verwijderen3–4 personen
• 20 g boter
• 1 el olijfolie
• 700 g knolselderij (1 knol), geschild, in stukjes
* klein uitje
• 5 takjes tijm, en wat blaadjes
• 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
• 1 laurierblaadje
• 1 l bouillon (groente)
• 50 g walnoten, gehakt
• 200 ml kookroom (ik heb Philadelphia gebruikt)
* heb er ook nog koek/speculaaskruiden aan toegevoegd
Smelt boter met olie in een grote pan, bak knoflook en ui aan en voeg knolselderij, takjes tijm toe. Bak 10 minuten. Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier. Mix de soep glad in een blender. Rooster walnoten in een pan. Roer de room door de soep. Bestrooi met noten en tijmblaadjes.
Smakelijk!
Dat soepje sla ik op.
BeantwoordenVerwijderenVoor jou beterschapsgroetjes,
Dank, het gaat al een stuk beter!
Verwijderen