Pagina's

maandag 9 december 2013

Mixed Media les 2

Het begin van de les hebben we eerst de huiswerkopdracht bekeken van alle studenten. Het werk waarbij de eigenschappen van het materiaal het uitgangspunt waren.


Daarna in groepjes brainstormen over allerlei handelingen, van handen wassen tot koffiezetten enzovoorts. We kwamen binnen een mum van tijd op een lijst van meer dan 100 handelingen. Na de lunch hebben we een aantal video's bekeken van kunstenaars die conceptuele kunst gemaakt hebben. Eén van de eersten was Bas Jan Ader, een kunstenaar uit het heden bijvoorbeeld Marijke van Warmerdam
Vaak ogenschijnlijk eenvoudige thema's die dan soms bijna absurdistisch waren. Francis Alys heeft een mooi filmpje van een smeltend blok ijs gemaakt. Erg leuk om al deze verschillende perspectieven te zien. Het zet je ook aan het denken. 
Hierna mochten we zelf aan de slag, zolang het maar een 'actie' betrof. De camera in stilstand, tenzij het een functioneel was om het niet te doen. Een hele leuke uitdaging dus voor de huiswerk opdracht. Je snapt dus dat ik in alles nu een 'filmpje' zie! 

3 opmerkingen:

 1. Zo leuk dat door jouw verhalen en lessen ik ook telkens weer anders om me heen kijk ;)! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zitten weer heel mooie kunstwerken bij! Jouw schapenvachtje! En die kaarsen, als ik het goed zie... die wattenschijfjes (?)... hoe kom je erop en wat een verrassend leuk effect. Film ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf zeg je collage!!

  Liefs,
  Rosalie

  P.s. was inderdaad azuurblauw, van de Flexalijn 'strak in de lak' :)

  BeantwoordenVerwijderen