Pagina's

vrijdag 1 augustus 2014

Verleiding

Tja, ik kan het bordje brocant niet zien, of ik moet nader onderzoeken wat dit inhoud. Zo ook vanmiddag in Rhenen op de Frederik Paltshof, daar is al geruime een winkel met brocante. Maar niet eerder liep ik er naar binnen. Op de een of andere manier waren de uitgestalde net niet mijn smaak, of niet oud genoeg etc. Maar vandaag ontwaarde ik het bordje, brocante in de kelder! Hmmmm, het was behoorlijk warm, dus ik dacht dat het in die kelder vast koeler zou zijn. En zo was het ook. Er stonden tafels en kastjes met serviezen uit grootmoeders tijd uitgestald. Maar waar mijn oog op viel, was van een andere orde. Een ouderwetse broodtrommel en eentje die er nog gaaf uitzag. Een werkend slot en bijna geen slijtage. De vader van de eigenaar begon een praatje en zo kwam ik weten dat zijn zoon een ware liefhebber was van 'vintage' en alles afstruinde om spullen van zijn gading te vinden en die in z'n winkel zouden passen. Nou, ik sprak af dat ik na m'n boodschappenrondje terug zou komen en wel wilde onderhandelen over dit stuk. Zo gezegd, zo gedaan en het kon natuurlijk niet uitblijven dat ik met deze geweldige vondst onder de armen heel blij de winkel uitliep. Thuis gekomen was het natuurlijk weer een ander verhaal... het commentaar van manlief was, iets eruit en dan mag er weer iets nieuws binnenkomen ;-) Gelukkig bedoelde hij het niet serieus, maar de strekking is duidelijk! Ik heb m'n aanwinst al geïnstalleerd op het aanrecht. Nu nog bedenken wat ik erin zal doen. Ook dat is gelukt, maar ik weet nog niet zeker of dit de juiste plek en inhoud is. Eerst maar 'ns proberen.
2 opmerkingen:

 1. Oh wow, wat een gave vondst!! Ik snap dat je die niet kon laten staan! En wat leuk met die theetjes erin, hier ga je dagelijks van genieten Anita!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die is heel gaaf en komt mooi uit bij die blauwe tegeltjes. Leuk idee ook om er thee in te doen. Ik moest nog wel even grinniken om jouw reactie bij mij.

  " Eerlijk gezegd vind ik de marktjes e.d. altijd heel leuk, maar de spulletjes passen totaal niet in m'n huis en m'n atelier wordt alleen maar voller ;-) hoe zou dat nou komen???"

  Hier staat er ook één hoor, maar inmiddels verbannen naar de schuur onder de werkbank. (is niet zo mooi als die van jou).

  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen