Pagina's

woensdag 4 september 2013

Kipje

Bij het lezen van bovenstaande titel denk je al gauw aan een schattig, gevederd, kakelend dier dat eitjes legt. Niets is minder waar. Ons kipje is van rubber en piept en Casper is er dol op! 


Let wel, dit is het tweede kipje in een week. We zijn overstag gegaan, nadat we bij de buren op bezoek waren. Zij hebben twee honden en ook daar lag een kipje. Casper was er als de kippen bij... en eigende zich het piepend wezen toe. Zoveel plezier beleefde hij aan het speelgoed, wij moesten het weggooien op het gras en enthousiast kwam hij het terugbrengen, nadat ie het meerdere malen had 'gedood' het arme kipje piepte het uit. In het weekend was ik bij een dierenwinkel, maar daar vroegen ze een belachelijk hoge prijs voor de kipjes in kwestie en kocht ik in plaats daarvan een botje voor hem. Maar natuurlijk piept een botje niet. De buurvrouw geraadpleegd, volgens haar had de plaatselijke dierenhande een partij kipjes opgekocht en verkocht deze voor een redelijke prijs, oftewel ik kon bijna 4 kipjes kopen voor de prijs van één. Dus Casper kreeg eindelijk z'n felbegeerde kipje. Blij dat hij ermee was... wij iets minder. Zo erg, dat het gepiep alles overstemde. Piepje eruit gehaald, maar Casper was nog steeds dol op z'n kipje, alhoewel toen het gepiep gestopt was het kipje snel onthoofd werd. Nog twee dagen liep hij rond met z'n kip zonder kop en vanmorgen was er alleen nog maar een kipfiletje over. Dit heb ik uiteindelijk maar weggegooid en hem een nieuw kipje gegeven. Eens zien hoe lang deze leeft...
4 opmerkingen:

 1. Wat een bruut, die Casper ;) Mijn schoonhond (hond van mijn schoonmoeder) is er ook gek op! Die wil graag dat je de kip vasthoudt, zodat hij dan kan proberen de kip uit je handen te trekken, wat met een vervaarlijk (goed bedoeld) gegrom gepaard gaat. Vast speelritueel ;)Hij had overigens zelf de pieper eruit gesloopt, wel zo prettig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha wat een kostelijk verhaal :-) Met een glimlach van oor tot oor gelezen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk. Onze hondjes hebben toen ze nog wat jonger waren ook zo'n kippetje gehad en ik kan me het doordringende geluid van het piepertje nog heel goed herinneren. Succes met kipje nummertje 2 ;)

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kipje nr 2 is inmiddels ook onthoofd, maar af en toe piept ie nog als ie op het juiste plekje bijt...

   Verwijderen