Pagina's

zondag 6 april 2014

Dagje school - mixed media

Voor deze les was het de bedoeling dat we een verzameling lieten zien en hoe je ertoe gekomen was. Dus eindelijk kon ik m'n sleutelhangers laten zien. Afgelopen week was ik druk geweest met de presentatie en dat ging niet direct van een leien dakje. De eierdoosjes die ik gespaard had om ze in op te stellen waren toch te slap om ze in mee te nemen. Dus heb ik uiteindelijk een oranje tafelkleed uit de 70-er jaren gepakt, de sleutelhangers daarop gespeld en dit dan weer op een doek gespannen, zodat het gemakkelijk te vervoeren zou zijn. Een hele klus, op een gegeven moment was ik door m'n speldjes heen. Bij de buurvrouw nog een doosje geleend, zij heeft namelijk bijna altijd dat wat ik tekort kom. Handig hè, zo'n buuv. De speldjes zaten in een doosje van de Hema, kopervergulde veiligheidsspeldjes voor Fl 1,60 ;-)
Op school aangekomen liepen de medeklasgenoten te sjouwen met allerlei materialen. Altijd weer leuk. Er kwamen veel verrassende verzamelingen op tafel.
Zo had iemand allemaal woorden met een H in een aantal talen verzameld en deze gepresenteerd op een grote H! Er was een verzameling morbide grafschriften, wasknijpers, boeken van een plank gepakt met bijbehorende verhalen, een aantal edities van schoolagenda's van vroeger, aan elkaar geplakt op de grond uitgespreid. Een verzameling bruidsfoto's van anonieme paren en cassettebandjes van preken! Allerlei verzamelingen van dopjes, houten stokjes tot portemonneetjes. Maar de mooiste verzameling was toch wel die van de luciferdoosjes met daarin familiefoto's in miniformaat. Verzameld door een vader. Heel ontroerend en gepresenteerd op een door de moeder geborduurd tafelkleedje. Beide overleden, dus met een extra lading. Ook knap uitgewerkt de presentatie van gezegden van a-z met levensmiddelen, op een keukenrol geschreven en deze per stuk gefilmd en vervolgens als prop weggegooid die dan weer echt voor de laptop lagen. Ook de woorden verwerkt in een puzzel. Hiervan was ik ook onder de indruk. Nog een verzameling interviews in het bejaardentehuis en hiervan een geluidsopname. Iedereen had echt z'n best gedaan, het was dan ook een leuke opdracht! 


's Middag kregen we een presentatie te zien van kunstenaars die sculpturen met en rond het lichaam/kleding gemaakt hebben. Erg leuk van een 'uiteengespatte' jurk tot omgekeerde lichamen in kleding. Denk hierbij aan je benen in een overhemd en je bovenlijf in een broek en dan op een manier gefotografeerd dat je het niet direct ziet! Of de 1 minuut sculpturen (zie hieronder) van Erwin Wurm.


Daarna mochten we zelf aan de slag!

Al met al een geslaagde dag en nu aan de slag voor de huiswerkopdracht ;-)2 opmerkingen:

  1. Och...wat leuk! En wat een werk, al die sleutelhangertjes met speldjes vastmaken! Zeer creatief allemaal, en originele ideeen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om zoveel verschillende resultaten te zien.
    Die kledingopdracht lijkt me zo makkelijk nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen