Pagina's

woensdag 2 april 2014

Museumdag kids

In het kader van de museumdag voor kids ben ik vandaag met m'n zoon en zijn vriendin naar het watermuseum in Arnhem geweest. Een echte aanrader als je met je kind(eren) naar een doe-museum wil. We werden hartelijk welkom geheten en konden ons inschrijven voor de haargel-workshop. Gel bestaat namelijk voor een groot deel uit water, dus een leuk product om te maken. De kids kregen een witte jas aan en ze mochten stap-voor-stap zelf de gel maken. Eerst 10 ml glycerine afmeten, dan een lepeltje cmc-poeder erbij (geen idee wat dat was) flink roeren en een kleurtje uitkiezen, weer roeren, 40 ml water erbij en tot slot een geurtje en glitters! Dolle pret en een potje gel om mee naar huis te nemen. 


Na dit leuke experiment het museum bezocht, wat in de kelder lag. Er werd verteld dat je juist overal aan mocht komen. Allerlei educatieve spelletjes, filmpjes en doe-dingen! Lekker actief. 
We waren zo 2 uur verder en toen was het tijd voor een drankje in het naast gelegen restaurant het Aquarium... Vanwege het prachtige weer was het heel druk op het terras en er was maar één serveerster die zich de benen onder haar lijf vandaan rende. Een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. Het museum is een echte aanrader!
2 opmerkingen: