Pagina's

maandag 7 juli 2014

Mini vakantie Maastricht

Begin dit jaar vroeg een vriendin of we zin hadden met haar en haar man mee te gaan naar Maastricht. We zouden aan een terrasarrangement met een vier-gangen diner op het Vrijthof deelnemen, tijdens het concert van André Rieu. En afgelopen weekend was het dan zover. Onderweg naar Maastricht regende het wel, maar in de prachtige stad aan de Maas aangekomen was het droog. Een voorzichtig zonnetje piepte zelfs tevoorschijn. Ons hotel lag vlakbij de grote parkeerplaats van de Sfinx en nadat we de koffers achterlieten gingen we op weg voor een lunch. Al snel vonden we een plekje op een terras en lieten ons verwennen. De heren met een stokbroodje en de dames met een broodje kroket! Dat vind ik zo lekker, omdat ik thuis geen frituur heb, haha. Een biertje smaakte er heerlijk bij. Daarna struinden we door de straten en glipten even het Vrijthof op om te kijken waar we die avond zouden zitten. Er werd druk aan de terrassen gebouwd en geschoven. Tenten werden opgezet, want de weersvooruitzichten waren helaas niet zo rooskleurig.
Terug in het hotel even een rustmoment voordat we op weg gingen. Feestelijk aangekleed gingen we op weg gewapend met een paraplu. Die hadden we wel nodig, want het kwam met bakken uit de hemel. Daar stond ik met m'n open schoentjes in m'n feestjurk ;-( Maar op de plaats van bestemming was het droog. Het voorgerecht stond al klaar en smaakte heerlijk. We zaten aan een tafel met 6 anderen, dat bleek een Belgische familie te zijn die hun ouders hadden uitgenodigd. Er heerste een ontspannen vrolijke stemming. De gastheer had alles strak georganiseerd. Na het voorgerecht "opgerolde courgette, ham met meloen bolletjes en gamba" kregen we een heerlijke "risotto met zeebaars" voorgeschoteld. Knap hoor om zoveel mensen tegelijkertijd te kunnen bedienen en dat het eten dan toch nog warm is. Lekker glas wijn erbij, goed gezelschap, heerlijk. Het hoofdgerecht liet niet lang op zich wachten, ook weer heerlijk "kalfsoester met morilles en zomergroenten". Als klap op de vuurpijl kwam er een nagerecht waar je U tegen zegt. Jammie, "rood fruit met een wit hoedje" en dit witte hoedje was een combinatie van merengue en sabayone... Ooh dat recept ga ik nog eens opzoeken, zo lekker. En dit was pas het begin van de avond, het concert moest nog beginnen. Alles werd afgeruimd en tegen 21.00 uur werden er regenponcho's uitgedeeld. Zoetjes aan waren ze op het terras naast het onze al begonnen met de tenten afbreken, omdat die eigenlijk allemaal weg moesten, vanwege het zicht. Maar toen kwam er toch een wolkbreuk. Pfff, gelukkig dat we die poncho hadden, want wij zaten net op de grens. Daarna hebben ze toch maar de tenten laten staan, want het is toch wel heel ongezellig om met z'n allen in de regen te zitten aan tafel! De mensen die op het Vrijthof zaten, werden wel met z'n allen kletsnat, zij zaten gewoon 'buiten'. Toen was ik wel even blij dat we een 'droog' plekje hadden. Na de fanfare kwam het hele orkest, zangers en zangeressen in van die kleine tuk-tuks het plein oprijden. 



Een waar spektakel om al die mooie kostuums te zien. Zo feestelijk allemaal. Gelukkig was het toen droog. En André Rieu opende het concert en heette iedereen welkom in verschillende talen. Er waren veel nationaliteiten vertegenwoordigd, zowel in het publiek als op het podium. De ene wals volgde de andere op en er gingen zelfs mensen dansen op straat. Een solo van de ene zangeres hier, de drie tenoren daar, het ene muziekstuk nog mooier dan het andere. Elke keer als de eerste maten van een nieuw muziekstuk begonnen, kwam er een golf van herkenning bij velen en werd er spontaan meegezongen of geneuried. Naarmate het concert vorderde werd het publiek losser en op het einde was het een waar feest! De sfeer was ontzettend goed, ondanks de regenbuitjes en het was een avondvullend programma, want pas rond twaalven gingen we richting hotel. We konden nog net de penalties van het Nederlands elftal op een terras meepikken ;-) Een zeer geslaagde avond in alle opzichten en Maastricht is een geweldige stad. Op zondag hebben we nog een wandeling gemaakt, maar natuurlijk niet zonder onderweg een stuk vlaai te eten met koffie ;-)



6 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke mini vakantie! En wat een bijzonder arrangement, een hele belevenis. Wij zijn begin dit jaar in Maastricht geweest, voor mij voor het eerst echt de stad in en ik ben het helemaal met je eens, het is een geweldige stad. In Nederland, maar het geeft je het gevoel of je in het buitenland op vakantie bent. Jullie kunnen weer even teren op deze fijne dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een belevenis, en wat moet het geweldig geweest zijn!! Heerlijk zo'n avond muziek en feest, zeker als het allemaal zo goed verzorgd is! Nu lekker nagenieten, en leuke fotocollage's heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ooooh Anita, je hebt de foto bovenaan veranderd. wel een mooie foto trouwens van die grote boom met dat zonlicht.
    Genieten in Maastricht, dat is te zien, je glundert :-) gezellige foto's. Denk dat ik ook een weekendje weg ga plannen !!

    Liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ellen, de foto van de boom is genomen op de Tempelhof in Berlijn, daaronder hadden we een picknick.

      Verwijderen
  4. Wat heerlijk om te lezen, zo'n uitgebreid verslag van een heerlijk weekend. Wat een feest zal dat (ondanks de regen) geweest zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijk weekend! Het lijkt mij een feest om André en zangers/orkest live te zien!
    Het staat in mijn lijstje😀. Op tv vind ik het al mooi!
    Jullie genieten er duidelijk van, ondanks het weer!
    Het eten ziet er ook goed uit!
    Maastricht vind ik zeker een mooie stad en met mooi geklede mensen, ook de mensen die niet naar een concert gaan, althans dat vind ik 😀

    BeantwoordenVerwijderen