Pagina's

dinsdag 17 april 2012

dag 246 Insectenkookboek


Máxima ontvangt insectenkookboek

Máxima ontvangt insectenkookboekMáxima ontvangt insectenkookboekANP
Prinses Máxima heeft vanochtend op de Eikenhorst in Wassenaar het eerste exemplaar van 'Het insectenkookboek' in ontvangst genomen. Naast tientallen recepten geeft het boek informatie over welke insecten je kunt eten en waar je ze kunt kopen. Verder bevat het kookboek interviews met onder anderen econoom Herman Wijffels en topkok Pierre Wind.
In Nederland zijn insecten voor menselijke consumptie al een paar jaar beschikbaar, maar een kookboek was er nog niet. Daarom besloten hoogleraar tropische entomologie Arnold van Huis, kookdocent Henk van Gurp en hoogleraar entomologie Marcel Dicke om dit boek te schrijven. De productie van vlees is milieubelastend en daarom zijn de auteurs van mening dat insecten een goed alternatief zijn als eiwitbron.
Er zijn ongeveer 1400 verschillende soorten insecten die de mens kan eten. Ruim 80 procent van de wereldbevolking eet insecten als delicatesse. Zo zijn gepofte mieren een delicatesse in Mexico terwijl de Japanners liever wespen eten.


Op de radio hoorde ik over het insectenkookboek en dat het eerste exemplaar aan Maxima was uitgereikt. Interessant, maar ik weet niet of ik sta te springen om bijvoorbeeld gefrituurde sprinkhanen te eten. Maar blijkbaar is dat toch het toekomstbeeld! Ook hier bij ons. Insecten bevatten veel eiwitten etc. maar deze trend mag aan mij voorbij gaan. 
Dan word ik liever vegetariër.

3 opmerkingen:

  1. het zijn en blijven dieren dus ik blijf vegetariër!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe er ook nog even niet aan mee, maar ik zag al wel veel mieren in de tuin, mmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uhh, tja... hier moet ik nog maar eens heel veel nachtjes over nadenken ;) ik geloof niet, dat dit het voor mij gaat worden! Maar vernieuwend is het zeker :))!

    BeantwoordenVerwijderen