Pagina's

zaterdag 25 augustus 2012

Bananencake !

Heerlijke dag vandaag! Niet te warm, naar de vrijmarkt in Wamel geweest, waar ik een mooie dekenkist gekocht heb. Deze ga ik schuren en van een nieuw verfje voorzien en daar ga ik de spulletjes voor Bastiaan in bewaren, z'n knutselwerkjes, foto's etc. en als ie dan later het huis uitgaat, dan krijgt ie deze kist mee, had ik zo bedacht! 

Er lagen een paar overrijpe bananen op de schaal en daar heb ik vanmiddag een bananencake van gebakken volgens onderstaand recept. Nog 3 cadeautjes in de conservenblikken gemaakt. Helaas was de cake niet over de rand gerezen, maar hij smaakte des te lekker. Direct weggebracht naar Bastiaan's vriendje en daar hebben gezellig geborreld en een hapje meegegeten. Deze spontane bezoekjes zijn toch wel het leukst.

Hierbij het recept: 

Ingrediënten:
120 g boter - 150 g suiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melk


Verwarm een oven voor op 180 graden.
Mix de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten.




2 opmerkingen:

  1. Jammie!! Omdat bananen zo zoet zijn, hoef je niet eens suiker toe te voegen. Ik gebruik ze vaak als zoetmiddel in cake, lekker en gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ruikt hier heerlijk naar bananencake. Ik zit hier net met een kaal kopje koffie ;)
    Het is echt super lang geleden dat ik in Wamel ben geweest bij die markt. Veel plezier met je dekenkist.
    Fijne zondag,

    BeantwoordenVerwijderen