Pagina's

zaterdag 16 maart 2013

Beeldentuin Museum voor Moderne Kunst Arnhem


Vandaag ben ik in de beeldentuin van het  Museum voor Moderne Kunst Arnhem aan de Utrechtseweg in Arnhem geweest. We kregen een rondleiding langs de verschillende beelden en uitleg ervan. 
De permanente collectie sculpturen omvat meer dan twintig werken van moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van Nederlandse en internationale beeldhouwers. De werken bevinden zich in de tuin rond het museumgebouw met uitzicht op de Rijn. Meerdere werken in de collectie zijn afkomstig van de sinds 1949 gehouden internationale beeldhouwtentoonstelling Sonsbeek in Arnhem. 

Daarna was het de bedoeling dat we een paar schetsen maakten van de sculpturen. Na 4 schetsen waren m'n vingers al behoorlijk verkleumd en heb ik de rest vanuit het Museumcafé met een kopje koffie getekend. Weer een inspirerende en leerzame morgen. 

4 opmerkingen:

 1. Ik dacht meteen arme jij, want het was zo koud vanmorgen. Misschien nog eens terug met mooier weer. Leuk dat jullie daar uitleg hadden over de beelden. Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet eerlijk bekennen, ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt mij, erg spannend, leuk, en verrassend... troost... hier is het ook nog heel erg koud, minus 14...brrrrr
  lieve groet Christl
  Hoe gaat het met Bastiaan???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen van het koude weer, maar het lijkt me wel een heel gaaf uitstapje en een leuke, inspirerende opdracht.

  Hele fijne zondag nog!

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen