Pagina's

zaterdag 23 maart 2013

Naaktmodel

Vandaag heb ik voor het eerst van m'n leven een naaktmodel nagetekend. Eerst kregen we de opdracht om een achtergrond  te schilderen aan de hand van kopieën van schilderijen met veel contrast. Dit moest in een bepaalde tint met veel contrasten. Toen hebben we een half uur uitleg gehad over de anatomie van het menselijk lichaam, de verschillen tussen het mannen en vrouwen lichaam. Man brede schouders, smalle heupen en bij een vrouw het omgekeerde. Vorm van het hoofd, de verhoudingen enzovoorts. Toen kwam er een Amerikaans meisje van de dansacademie en ging in het midden naakt in 3 verschillende houdingen staan. Elke keer 10 minuten en de eerste keer maakte je een schets en de tweede keer dat ze in deze houding stond kon je het uitwerken. Ik heb gewerkt met zowel acrylverf als pastelkrijt. Het was erg leuk om te doen. 


Toen we hiermee klaar waren hebben we nog een uur uitleg gehad over studie Fashion design. Voor degenen die deze opleiding gaan volgen was dit erg nuttig, maar ook als je de opleiding niet gaat doen was het interessant genoeg om te horen hoe alles in z'n werk gaat en wat de studenten zoal moeten leren. Nou en toen zat m'n schooldag er al weer op. Vanavond eten met vrienden.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om zo je zaterdag door te brengen. Je fotocollage geeft een mooie indruk.

  groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn al prachtige schilderijen. Is die linksonder van jou?
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Lijkt me heel moelijk, mensen schilderen. Maar wel een uitdaging! Ben ook benieuwd of die linksonder van jou is. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen naschilderen is niet zo moeilijk als het lijkt en ja, linksonder is mijn schildering.
   Fijne avond.

   Verwijderen
 4. Heel goed gedaan Anita,flot en zügig geschildert.Probeer het nog verschillende keren te tekenen met houtskool.En na de tiende keer laat je de lijnen weg die niet meer zo belangrijk zijn. Probeer je aan de hoofdlijnen te houden, ik bedoel de lijnen die het figuur MAKEN. Kijk erbij naar je tekening met half dichtgeknepen ogen, probeer met licht en schaduw te spelen, en laat het gezicht vervagen. Verander de achtergrond, misschien een waterkant, of een donker gordijn? Speel ermee, zo oefen je je fantasie, heel belangrijk hoor...
  lieve groet Christl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Christl,
   Dank voor de tips. Heb nu m'n zus bereid gevonden nog eens te poseren, zodat ik kan oefenen. De achtergrond op deze schildering moesten we van tevoren maken, daar was ikzelf niet zo tevreden mee, maar een leer voor de volgende keer. Ben nu aan het oefenen op bestaande doeken met oliepastel, dat is ook leuk om te doen ;-)
   lieve groet,
   Anita

   Verwijderen