Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Markt

Het weekend was drukker dan ik dacht en geen tijd gevonden voor m'n blogberichtjes. Wel heb ik een flinke opruimslag gemaakt in m'n atelier, alhoewel manlief een andere mening was toegedaan. Hij vond het nog een behoorlijke puinhoop... maar toen heb ik hem uitgelegd dat je eerst alles overhoop moet halen om het te kunnen ordenen. Zondag op visite geweest en 's avonds pas thuis. Gisteren kwam de schilder de buitendeuren verven, toen hij bijna klaar was merkte ik op dat de kleur toch wel enigszins afweek van de andere deuren. Verfstalen erbij gehaald en ja ik had gelijk, de kleur was niet goed, veel te warm. Dus hij komt eind van de week of begin volgende week terug met de juiste kleur. Wel typisch dat het kleurnummer er goed opstond... Jammer! Maar gisteren ben ik de deur dus niet uit geweest, omdat ik de deuren niet kon sluiten.
Vanmorgen met een vriendin naar de markt geweest, nadat we bij haar een overheerlijk stuk koek bij de thee hadden genuttigd. Hierbij het recept, ga 'm snel zelf ook eens maken, want hij is overheerlijk. 

Choco - noten - kokoskoek 
oftewel Wendy's verwenkoek

Ingrediënten:
150 gr boter 
270 gemalen biscuitjes (welke je zelf lekker vind)
2 eetlepels cacao
kokosrasp, chocolade reep in stukjes, rozijnen, gehakte noten naar keus, gedroogde abrikozen in stukjes en alles wat je lekker vind.
blikje gecondenseerde melk

Vorm van ongeveer 24 x 30, oven voorverwarmen op 160 graden.

Smelt de boter en meng deze met de gemalen biscuitjes en 2 eetlepels cacao. Bekleed de bakvorm met bakpapier en strijk het koekmengsel met de bolle kant van een lepel hierover uit.

Strooi de ingrediënten in bovenstaande volgorde er over heen. Als laatste het blikje gecondenseerde melk er over heen gieten. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Goed laten afkoelen en dan in stukken snijden.




Deze lieve Dalia's kon ik niet laten staan.


En de Sedem is een vaste plant, doet het vast goed op de tuintafel deze herfst!

Doen jullie al mee met het weggevertje van ietsiepietsiekitschie? Leuke blog!






2 opmerkingen:

  1. Haha ja precies om orde te krijgen is eerst chaos nodig. Daar houd ik wel van ;) Mooi die dahlia's. En die koek die ik ga ik ook een keertje proberen, klinkt erg lekker!

    Liefs,
    Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, mooie dahlia's, één van mijn meest favoriete bloemen! En mooie vaasjes en bloempot ook! Goed idee trouwens, die sedum, zou ik niet zo gauw aan denken voor de herfst op de tuintafel, maar kan natuurlijk heel goed. Het kleurt ook mooi! En dank voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen