Pagina's

woensdag 9 oktober 2013

Opruimen

Gisteravond heb ik op school meegeholpen de zolder op te ruimen. Bijna had ik een 'formica' tafeltje mee naar huis genomen, maar helaas de ruimte... Ik denk altijd dat er genoeg plek is, maar eigenlijk heb ik geen plaats meer voor nog meer meubelstukken, hoe leuk, grappig, mooi ze ook zijn. Wel heb ik een doosje met aankleedpoppetjes van papier, je kent ze vast nog wel van vroeger, van de papierbak kunnen redden! Nog niet alles was uitgeknipt, maar dat is juist leuk! Over de illustratrice Phia Gubbels is niet veel te vinden, behalve dat ze ook de kleertjes tekende voor kartonnen popjes van  "Jan, Jans en de kinderen". Ze ontwierp decors, affiches en er is iets uit 1969 terug te vinden. Hoe dan ook, ik ben er blij mee. De tekeningetjes zaten in onderstaande doos! 


En via deze Baronie chocoladedoos, kom ik bij mijn vondst van afgelopen zomer in Denemarken. Kleine tegeltjes met oud Hollandse afbeeldingen in 'Delfts' blauw van Driessen chocolade. Waarschijnlijk is dit een relatiegeschenk geweest van de chocolade leverancier aan zijn klanten en zo op een Loppe in Denemarken beland. En ik als Nederlandse vind deze dan weer tussen alle andere spulletjes... en moet ze dan natuurlijk kopen!!!


5 opmerkingen:

 1. Wauw, dat zijn nog eens mooie vondsten en dat op de zolder van school, helaas was hier boven alles al weg grrrrr jammer he...wat zou hier allemaal gelegen hebben???

  Fijne dag X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele verschillende vondsten, erg leuk! Die had ik waarschijnlijk ook niet laten liggen. Voor zoiets is ook nog snel een plekje te vinden, voor een tafeltje wordt het anders. Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk die aankleedpoppetjes en de tegeltjes zijn ook een goede vondst zeg. Wauw!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat! Papierbak?? Hadden ze dat zo in de papierbak willen gooien?? Goed dat dat niet doorgegaan is! Wat ontzettend leuk! Je loppe vondsten uit Denemarken zijn ook erg mooi, grappig ook hoe dan van het één het ander komt en jij dat dan vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem vander Kraats15 maart 2024 om 16:08

  De dozen met tegels zijn zeer interessant. Dit omdat KLM deze tegeltjes weg gaaf aan KLM passagiers in een klein plastic doosje waarin drie chocolaatjes zaten met een wikkel die gelijk was aan het tegeltjes. Per doosje dus drie maak chocolade en 1 tegel. Heb een grote verscheidenheid van deze tegeltjes,

  BeantwoordenVerwijderen