Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Portretten


Zaterdag ben ik weer naar de Nieuwe Akademie Utrecht geweest! Vandaag tekenles gehad, waarbij we de frottages die we thuis hadden gemaakt mee moesten brengen. We begonnen de les met een bespreking en of we nog tentoonstellingen hadden bezocht! Erg leuk om dit te delen met elkaar. Daarna kregen we een spiegeltje en met potlood moesten we een zelfportret tekenen, waarbij we alleen lijnen mochten tekenen die we zagen... geen vormen. Dus ik begon met m'n haar en in dit geval was het een voordeel om rimpels te hebben ;-) Als je het spiegeltje maar dichtbij je huid hield, dan zag je steeds meer lijntjes....


Een erg leuke, maar ook moeilijke oefening, aangezien je zo groot mogelijk moest tekenen. De tijd vloog voorbij en het was koffiepauze voordat we het wisten.

Na de lunch gingen we aan de slag met onze frottages. Eerst kregen we een aantal voorbeelden van kunstenaars te zien die portretten maakten. In de meeste gevallen was het gezicht nooit helemaal duidelijk te zien. Onze opdracht was dan ook, benadruk een onderdeel en gebruik de frottages, materiaalkeuze vrij. Nou, iedereen ging lekker aan de slag. Mijn portret schoot lekker op, alles had ik volgeplakt met de frottages. Maar ook keurig binnen de lijntjes... Tja je komt jezelf wel tegen hoor. Ik wist niet dat ik zo 'netjes' was! In ieder geval op het eind vond ik dat het allemaal te veel van hetzelfde was en besloot ik met inkt aan de slag te gaan.


Maar dit werd te rommelig naar m'n zin en op de uiteindelijke tekening heb ik de achtergrond dan weer wit... (hoezo netjes?)


Het was een hele fijne dag, we hebben met z'n allen hard gewerkt. Het mooie is ook dat er zoveel verschillende en vooral verrassende werkstukken uitkomen.
4 opmerkingen:

 1. Gaaf Anita! Mooi te zien dat ieder zo sterk een eigen stijl heeft. Fijne week!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik haalde je er niet uit, maar onze Robyan zei gelijk dat is Tante Anita??? Hoe zie je dat dan? Tja, dat weet je toch mama die kan zo mooi schilderen haha, dus dat je dat maar weet dat ze dat toch ook ziet hihi
  Wel leuk om zo te zien hoe ieder voor zich schildert, en wat zijn sterkste punten zijn.

  Fijne avond XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een dag hard werken met veel verrassende portretten.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, prachtig geworden!!! Vind de inkt een heel mooi effect geven. Met het spiegeltje kwam je jezelf dus dubbel tegen! Wat een leuke opdrachten krijgen jullie! Ben nu alweer benieuwd naar de volgende keer! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen