Pagina's

zaterdag 10 mei 2014

Laatste tekenles

Vandaag heb ik alweer de laatste tekenles van dit schooljaar gehad. Het was een fijne les en we hebben met z'n allen hard gewerkt. Na het uitwisselen van informatie over tentoonstellingen die de moeite van het bekijken waard zijn begonnen we met de opdracht. Beschrijf in geuren en kleuren wat er op je afbeelding staat (die we hadden uitgekozen)... Dit vond ik een erg leuke opdracht en schreef direct een verhaaltje bij mijn plaatje van een markt. Daarna gingen we elkaar onze verhaaltjes voorlezen en dat was al een klein feestje! Laat die fantasie maar de vrije loop en er bruist aan alle kanten van alles! Vervolgens moesten we de afzondelijke beschrijvingen gaan tekenen met de woorden erbij.


Daarna per vel de tekeningen uitwerken, dus in mijn geval bijvoorbeeld de kakofonie aan gekleurde zijden sjaals. Deze heb ik met pastel en potlood uitgewerkt, alsof je de stof kon voelen... maar dat was nog best moeilijk. Zo verder per onderwerp en telkens bedenken welk materiaal het best overeenkomt met de beschrijving. Dus een zakenman met een mobiele telefoon... strak in inkt in contrasten, of een oude man met baard die treurig kijkt... in grijs pasteltinten! Na de middagpauze was het de bedoeling om de afzonderlijke tekeningen weer tot een geheel terug te brengen, los van het origineel in een collage op de grond. De mooiste collages kwamen voorbij, we gingen ook nog even bij de andere groep kijken. Zij waren al verder met de opdracht, dus konden we zien wat de bedoeling was.


Dit is mijn collage geworden uiteindelijk, maar het heeft wel even tijd gekost om alle afzonderlijke tekeningen zo te krijgen. Erg leuk om te doen en de dag is omgevlogen. De sfeer in de groep is dan ook erg ontspannen en gemoedelijk en we blijven grappen maken.


Bedankt Jans voor de inspirerende lessen.

3 opmerkingen:

 1. Ik voel zelfs door het scherm heen hoe inspirerend het was. Ik vind de tekening van de sjaals erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!!! Die sjaals, erg goed gelukt en prachtige kleuren. Je collage vind ik ook top, leuk met al die verschillende soorten materiaalgebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag ! :-).
  Je collage is knap gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen