Pagina's

vrijdag 2 maart 2012

dag 200 2x100

Dag 200, nog 165 te gaan... En met zulke heerlijke temperaturen.
Vandaag waren mijn buren 'de Betuwse boertjes' heerlijk op het land bezig en met de schaapjes. De eerste lammeren kunnen ieder moment komen, of zijn misschien al geboren maar blijven nog in de stal. Vanuit mijn atelier zag ik ze keutelen en het is zo leuk om te zien, dat ze altijd een jasje, stropdas, pet en klompen dragen ;-) Op een onbewaakt moment zal ik eens foto maken van Fransje en Otje. Het zijn 2 broers die goed zouden passen in het programma 'Showroom' van Joris Linssen. Alleen ze houden absoluut niet van die 'flauwekul', dus helaas mag de rest van Nederland daar niet van meegenieten. 
Ze leven volgens een vast ritme van het seizoen. Nu is het 'lammeren tijd' dan de snoeitijd, perentijd, etc. etc. Maar niet flexibel... ze zijn wel heel lief hoor, want afgelopen herfst hebben ze bij ons meegeholpen de coniferen eruit te trekken. Alleen hadden we afgesproken op zaterdag dit te gaan doen, stonden ze plotseling maandagmiddag op de stoep en waren alleen mijn buurvrouw en ik thuis, dus hebben wij 'vrouwenpower' laten zien! Daar keken ze wel een beetje van op, want zo zien zij ons natuurlijk helemaal niet, als vrouwen die zo'n klus ook wel kunnen klaren. Dus toen René 's avonds thuiskwam was hij dan ook hoogst verbaasd. Nou, en daarom vandaag een toepasselijk lapje!


3 opmerkingen:

  1. Die boertjes moeten we koesteren in de Betuwe voordat al die stadse het mooie landschap ombouwen tot manege :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig verhaal over deze twee broers, waarschijnlijk een unicum ook in jullie omgeving...! Gaaf dat jullie even jullie vrouwenpower hebben laten zien, ha ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo ik zou graag eens bij jou op bezoek komen als ik je verhaal zo lees, al is het maar om dat gekeuvel te aanschouwen. Heerlijk, Nederland op zijn kneuterigst :-)

    BeantwoordenVerwijderen