Pagina's

zondag 18 maart 2012

dag 216 Kilometervreter

Misschien had je 'm al herkend, de Martini toren. Wij zijn gisteren dus in Groningen geweest. Prachtige stad, lekker compact, alles bij de hand. Heerlijk op het terras gezeten, met eerst koffie en daarna zelfs een biertje! Lekker zitten bijpraten en mensen kijken! En niet te vergeten een beetje uitrusten, na zo'n lange tocht in de auto en al wat voetstapjes door de stad... Heel wat leuke kleine winkeltjes bekeken, goed toeven hoor. Na wat gegeten te hebben in de stad zijn we op weg gegaan naar onze Bed en Breakfast in Glimmen. Daar werden we vriendelijk ontvangen. Een aanrader voor als je eens in het Noorden wilt verblijven. 


Aangezien het feest om 20:00 uur begon, hadden nog tijd om te rusten en ons om te kleden. Mijn vriendin werd 40 jaar en ze had een tent in de tuin geplaatst. We werden verwelkomd met een jazzy muziek, gespeeld door Groningse studenten. Een bas, trompet, gitaar en drums. De jongens speelden heel leuk, zongen er af en toe bij met heel uiteenlopende muziek van langzaam tot sneller en ook echte dansmuziek! Later op de avond heb ik zelfs gedanst... Een leuk weerzien met mensen die je dan elke keer weer op feestjes tegenkomt en blijk je hemelsbreed soms niet ver bij elkaar uit de buurt te wonen. Of dat ze bij jou in de buurt op zoek zijn naar een woning! Echt een gezellige avond en tegen enen kwamen we terug in de bed & breakfast. Deze lag zo landelijk gelegen, dat het er doodstil was en we dus heerlijk hebben geslapen. 


Vanmorgen een ontbijt met zelfgemaakte kruisbessen -, rode bessenjam, versgeperste jus d'orange en een vers gekookt eitje. Het smaakt op de een of andere manier altijd beter als iemand anders het voor je klaarmaakt ;-) Nog leuk met de eigenaresse staan praten. Zij hebben deze bed & breakfast al ruim 10 jaar en het is er eenvoudig, maar goed. De kamers liggen in de deel en dat hebben ze bewust zo eenvoudig gelaten, zodat de prijs ook niet belachelijk hoog hoeft te zijn. Het is ook vlakbij het Pieterpad, dus hebben ze ook vaak wandelaars te gast. Wij hebben er in ieder geval lekker geslapen en kan ik het dus aanbevelen. 
Rond tienen zijn we op weg gegaan richting Rotterdam en na 240 km en ruim 2 uur later, konden we Bastiaan bij opa & oma ophalen. Koffie gedronken, even bijgepraat en de verhalen gehoord hoe fijn de logeerpartij was verlopen... nu lekker thuis. We hebben het weekend dus zo'n kleine 550 km gereden en dat alleen binnen Nederland... Weer eens een stukje Nederland ontdekt wat we nog niet zo goed kenden. 

Hmmm lijkt meer op de toren van Pisa 
dan op de Martini toren, maar
ok het is ook handwerk ;-)

2 opmerkingen:

  1. Die B&B ziet er erg leuk en sfeervol uit! Geslaagd wkend dus zo te lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, lekker! Ik wil ook lekker logeren :-)

    BeantwoordenVerwijderen