Pagina's

donderdag 10 januari 2013

10 dagen

We zijn alweer 10 dagen op weg in 2013. Deze dagen zijn omgevlogen voor mijn gevoel. Nieuwjaarsdag lekker thuis, wel kwam er een vriendje van Bastiaan spelen en kwamen m'n ouders spontaan op nieuwjaarsvisite. Toen 2 januari m'n verjaardag, René moest gewoon naar z'n werk, dus was ik alleen thuis. Toch wel gezellig dat er dan spontaan vrienden en familie op de koffie komen. Deze dadel-chocoladetaart had ik voor de gelegenheid gebakken. 


Het recept komt uit het Chocolade boek van Christine McFadden en Christine France. 
http://www.bol.com/nl/p/chocola/1001004001807592/ Er staan meer dan 200 recepten in met chocolade. In de inleiding wordt alles verteld over chocolade, herkomst, verwerking, merken en hoe te gebruiken. Dit is mijn favoriete boek voor bijzondere taarten. Maar op m'n verjaardag ben ik ook verrast met 2 mooie kookboeken en 2 leesboeken.


Nigella Lawson, in haar kookboek staan ook hele lekkere recepten. Dan een boek over kokende vrouwen met verhalen en recepten van vrouwen uit verschillende culturen die vertellen over koken en hun carriere. Miranda Hart, "Is it just me?" een hilarisch boek. Voor degenen die Miranda Hart niet kennen, zij is een Britse schrijfster/comédienne http://nl.wikipedia.org/wiki/Miranda_Hart die vooral bekend is geworden met haar eigen serie "Miranda" van de BBC. Dan nog een thriller van S.J. Watson, "Voor ik ga slapen". Hieraan ben ik nog niet begonnen, maar het beloofd een spannend boek te zijn. Ook heb ik prachtige bloemen gekregen en een witte orchidee. Orchideeën vond ik vroeger 'oma' planten, maar inmiddels zijn het mijn favorieten. Ik heb al een plant die 3 jaar oud is en 3 keer heeft gebloeid. Elke keer als ik denk, nu is het afgelopen, wordt ie afgeknipt, weggezet in m'n atelier en na een paar maanden komen er weer nieuwe bloemen in. Bijzonder ;-) zeker voor iemand die geen groene vingers heeft.   Van mijn lief heb ik een verwen-weekendje gekregen, daar verheug ik me al op. Al met al een geslaagde verjaardag. De rest van de week ging Bastiaan logeren en maandag weer naar school. Dan zou je denken, het ritme zit er weer in... jawel, maar de boys waren ook druk! Maandag kwam z'n vriendje hier spelen en bleef eten. Hartstikke lief zijn ze hoor, maar je merkt dat ze weer moeten wennen. Dinsdag ben ik naar de markt geweest en heb een Dorade gekocht. Heb me van m'n culinaire kant laten zien en een heerlijk gerecht op tafel gezet, al zeg ik het zelf. 


Pastinaak met wortel mousse, worteltjes en gebakken aardappelschijfjes en de Dorade uit de oven met cherrytomaatjes, olijfjes en knoflook. Volgens de volgers op Facebook was dit toch wel overdreven op een gewone dinsdag, tja ik heb me voorgenomen me niets aan te trekken van wat er wel en niet 'normaal' is en gewoon een feestelijk gerecht op tafel gezet ;-)
Gisteren waren mijn man en ik 80 maanden getrouwd en zijn gaan eten in het restaurant waar we het feest toen hebben gevierd. Dit was ook weer een spontaan uitje. Tja, dus het nieuwe jaar zit vol verrassingen. Vanmorgen heb ik gehoord dat m'n oriëntatiecursus op ArtEZ doorgaat, dus vanaf 16 februari zit ik 18 zaterdagmorgens lang op de Kunstacademie. Hier heb ik ontzettend veel zin in en hopelijk is dit een mooi begin voor de Nieuwe Academie in Utrecht. 

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er weer allemaal verrukkelijk uit...

  Liefs Santje XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een late proficiat nog, en mjammie dat ziet er allemaal erg lekker uit. En dan nog een verwenweekendje in het vooruitzicht, heerlijk...

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik even jaloers op je worden? Zulke leuke boeken, een jubileum, lekkere etentjes en ook nog eens een cursus op de Kunstacademie?!! Gaaf Anita, klinkt allemaal geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent het jaar al goed begonnen.
  En waarom er niet elke dag een feestje van maken.
  Van harte gefeliciteerd nog.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen