Pagina's

maandag 28 januari 2013

NU

Sinds een week of 2 bak ik nu zelf ons brood en heb 1 brood van de bakker als reserve in de diepvries liggen. Maar het blijft er tot nu toe keurig liggen, want 'ons' brood smaakt erg lekker. Op woensdag en zondag wordt er gebakken. Deze broodmix heb ik nog niet eerder gebruikt, een biologisch meergranenbrood. Direct maar de hele kilo gedaan, dan weet ik zeker dat ik tot woensdag genoeg heb. Het is wel leuk om te zien dat René nu minder brood meeneemt, want het vult gewoon beter. Ook ikzelf eet weer eens een sneetje mee. We zullen wel zien hoe lang ik dit volhoud, tot nu toe is het erg leuk om te doen en elke keer weer een verrassing hoe het brood zich in de oven houdt, want ik bak het gewoon op de plaat.

Gisterenavond al een eerste sneetje warm met jam geproefd...


Verder was het een redelijk relaxt weekend. Bastiaan opgehaald van z'n logeeradres en
op de terugweg naar huis luisterden we naar Radio2, 'Hemelbestormers' en daar werd een leuk onderwerp besproken. Het ging erover dat 'iedereen' het altijd maar druk, druk, druk is! En wat willen we daarmee zeggen? Als je het niet 'druk' hebt, je dan maar een saai leven hebt??? Integendeel! En op welke manieren ontspan je dan? Erg leuk om over te filosoferen, als ik om me heen kijk dan herken ik dit thema wel. Een vriend van ons noemt dit ook wel de 'sexy life-style'! Maar is het dan zo sexy, dat je jezelf achterna loopt? Je alleen maar onderweg bent? Geen 'tijd' hebt voor ontspanning? Je altijd met je telefoon in de weer bent als je bij iemand op bezoek bent? Persoonlijk vind ik dit de 'a-sociale' life-style. Niet echt de tijd nemen als je bij iemand op bezoek bent, eigenlijk is het ook nog eens respectloos. En weet je wat, iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan, maar als je het niet eens in de gaten hebt, dat is een kwalijke zaak! Naja, ik zou graag een pleidooi houden voor in het 'nu' leven! Bewust bezig zijn met wat je doet. Ook ik heb afspraken, maar als ik denk dat het teveel is, dan zeg ik ze gewoon af. Vandaag hebben we met de meiden, m'n moeder en haar beste vriendin een High Tea, nog voor haar verjaardag. Het is een verrassing, dus ik ben benieuwd hoe ze reageert als wij allemaal al aan tafel zitten. Dit zijn nou de leuke dingen, waar je gewoon tijd voor moet nemen. Daar krijg je energie van, in plaats van dat het je energie kost. 
Maar als ik zo een aantal blogs volg, valt me op dat de meeste van deze schrijfsters aardig in het 'nu' leven. Toch wel leuk om te zien dat niet iedereen ten prooi valt aan het 'drukzijn'.1 opmerking:

  1. Hier wordt ook weer brood gebakken, heerlijk! En voor andere leuke dingen hebben we ook tijd. Veel plezier met de high tea.

    BeantwoordenVerwijderen