Pagina's

dinsdag 28 februari 2012

dag 197 Pech onderweg

Vanmorgen ter hoogte van Geldermalsen op de A15 ging het lampje 'Accu' aan... op hetzelfde moment voelde ik iets aan m'n stuur... langzaam naar de vluchtstrook gestuurd en de auto in de berm gezet. In de handleiding gekeken wat dat betekende en aangezien het van origine een Belgische auto is, stond het er in het Frans. Het kwam erop neer dat ik immédiatement de auto moest stoppen! Poeh gelukkig, dat had ik goed gedaan. Toen op zoek naar m'n ANWB pasje, maar dat lag nog thuis op tafel. Geluk bij een ongeluk had ik vanmorgen m'n mobiele telefoon eens meegenomen, dus kon ik René bellen voor het nummer van de ANWB pech hulp. Zo'n 25 minuten later kwam mijn redder in nood. Bleek de multiriem eraf gelopen te zijn en daardoor kreeg ik minder stroom en werd de stuurbekrachtiging direct uitgeschakeld. Hij liet me zien welk onderdeel de boosdoener was en vroeg waarheen met de auto. Waarheen? Naar de dichts  bij zijnde garage natuurlijk. Dus mocht ik in de gele auto van de meneer van de ANWB rijden en hij reed in mijn auto (zonder stuurbekrachtiging) naar de garage. Het onderdeel was niet op voorraad, maar morgen kan hij worden gerepareerd. De ANWB meneer heeft me bij het werk van René afgezet en ik heb de rest van de dag in zijn auto rondgereden. Op weg naar m'n oorspronkelijke afspraak met Teera, iets later dan gepland, nog gezellig koffie gedronken! Vanavond René weer van z'n werk gehaald en morgenvroeg dan maar weer brengen, zodat hij morgen m'n auto kan ophalen. Toen ik vanmorgen wakker werd, wist ik nog niet wat me allemaal te wachten stond, maar het is gelukkig allemaal goed afgelopen.3 opmerkingen:

  1. Lang leve de ANWB! pffff zenuwslopend weet er alles van helaas...Dat lapje zal je nog vaak terugbrengen naar de kleur geel van hulp haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, wat een schattig autootje :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjonge, je maakt wat mee op een gewone dinsdag in februari. Wel leuk dat als je lapjesdeken af is, je dit verhaal nooit meer vergeet.

    BeantwoordenVerwijderen