Pagina's

zaterdag 6 april 2013

Atelier bezoeken

Vandaag hebben we 2 ateliers in Arnhem bezocht. Het atelier van beeldende kunstenaars Rinke Nijburg en Gerda ten Thije. Het atelier was gevestigd in een oude school en dat heeft direct een artistieke sfeer. Hoge plafonds, grote ramen heerlijk! Gerda heeft ons verteld hoe het is om van de kunst te leven. De studies die zij heeft gevolgd, samen met haar partner die ook kunstenaar is, 3 kinderen heeft en dit combineert met het kunstenaar zijn. Hoe ze nu samen een atelier delen, omdat 2 ruimtes huren in deze dure tijden niet te doen is. Als ze thuis werkt, klein werk maakt, wat zeer zeker niet onderdoet voor het grote werk. Sterker nog, ik was zeer onder de indruk van haar etsen - grafieken. 
Helaas hebben we van Rinke niet veel werk gezien, behalve een prachtige tekening die er hing, maar nog niet af was. Zijn werk wordt tentoongesteld in Nouvelles Images in Den Haag. 

Daarna gingen we naar Buro Jet, waar Egbert Jan Lam en Jorine Oosterhoff producten ontwerpen. Veelal in keramiek, maar ook andere materialen. Hij vertelde dat er 3D printers bestaan en dat zij daar gebruik van maken om bijvoorbeeld malletjes voor bepaalde producten laten maken. Echt allemaal heel inspirerend om te horen. Hij was dan ook een enthousiast en gepassioneerd verteller. Hoe het in z' n werk gaat,  wanneer je producten ontwerpt die daadwerkelijk in grotere oplages in productie worden genomen. Dat het commerciële aspect ook belangrijk is. Met welke voorwerpen ze nu succesvol zijn en hoe iets kan groeien. Dat netwerken belangrijk is, jezelf laten zien op allerlei design beurzen etc. 


Dit servies heeft Jorine als afstudeer project gemaakt. Het heet Alice in wonderland. Kortom een morgen waar ik veel te weten ben gekomen hoe het is om dagelijks met kunst bezig te zijn. 

Verder heb ik deze week nog een mooi pakketje ontvangen van haar nadat ik gehoor had gegeven aan haar oproep voor zelfgemaakte kaarten. Handgeschept papier met bloemblaadjes of grassen erin. Het boekje is door haar zelf ingebonden. Dankjewel!5 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk ,leuk weer allemaal, vind die mokken erg leuk hihi, en wat had je van de week leuke cadeautjes gemaakt voor Rosalie en haar dochter...

  Fijn weekend liefs Santje XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb jij inspirerende zaterdagen, heel gaaf om daar iets van mee te krijgen op deze manier. En wat leuk, dat handgeschepte papier!!! Dat staat nog steeds op mijn *ooit-nog-eens-uitproberen* lijstje :)

  Geniet van de rest van je weekend!

  Lieve groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien dat mijn spulletjesgoed zijn toegekomen. Ook het kleine boekje heb ik zelf ingebonden. Hopelijk kan je het papier gebruiken om een schilderijtje op te maken.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke bezoekjes vooral de contacten met de kunstenaar, toch weer anders dan een museumbezoek. Mooi pakketje van Jeanine. Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, zulke bezoekjes! Lijkt me heel interessant om zo alle aspecten van leven van de kunst te zien en te horen. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen