Pagina's

woensdag 30 januari 2013

Stofjes en meditatie

Zag dat ik nog geen foto van m'n laatst bijeengescharrelde stofjes had geplaatst. Sinds ik vorige week m'n nieuwe naaimachine in gebruik heb genomen, kwam ik erachter dat ik nog wat kleurtjes naaigaren miste. Dus naar m'n favoriete winkeltje X-mode gereden, dat is bij mij praktisch om de hoek. De eigenaresse Hetty, daar kan ik het altijd goed mee vinden, wij vinden elkaar op velerlei gebied en zij snapt altijd precies wat voor stof ik bedoel. Ze had nu al iets nieuws voor het voorjaar binnen (rechtsonder) en natuurlijk heb ik daar een stuk van meegenomen, met de bedoeling daar een koker rok van te gaan maken. Ook lag er een stukje stof in de koopjesmand met een ontzettend aaibare binnenkant (bruine bloemetjes met rose teddy) en het oranje fluweeltje kon ik ook niet laten liggen, tja en daar paste dan het geruite dekentje leuk bij.


De maaksels zullen volgen!

Gisterenavond ben ik met René naar een Meditatie proeverij geweest. Het was voor ons een eerste kennismaking met meditatie. We werden geïntroduceerd in verschillende vormen van mediatie en waar en wanneer de verschillende stromingen zijn ontstaan. Meditatie is ontstaan uit het hindoeïsme en later een overgenomen in het Boedisme. Elk gebied heeft z'n eigen rituelen, maar Hanneke, degene die ons les geeft, leert ons een aantal basis technieken. Op deze manier kan je voor jezelf bepalen wat het beste bij jou past.  Een leuke avond en het is nog gezond ook. We begonnen met een oefening zittend op een stoel. Het is belangrijk om te 'aarden', dat wil zeggen met beide voeten stevig op de grond, je rug recht, zittend op je beenbotjes, je hoofd met je kruin naar de hemel en de kin iets naar beneden met de focus op een punt op de grond of met je ogen gesloten. Je handen kan je laten rusten op je knieën of je handen in een schaaltje houdend. Net wat je zelf het prettigst vind. In deze houding ging je je dan concentreren op je ademhaling, inademen en uitademen. Telkens weer een tijdje totdat er een licht belletje klonk. Dan was het de bedoeling dat je langzaam ging bewegen, vanuit je voeten een beetje strekken. Het gaf een ontspannen gevoel. Daarna hebben we een lopende meditatie gedaan, langzaam lopen en concentreren op je voetstappen. Dit was nog moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Aangezien  er op het einde te weinig tijd over was om de liggende meditatie te doen, wordt dit naar de volgende keer verschoven. Mijn ervaring voor deze avond is heel positief. Letterlijk bewust en energiek ben je erna. En ik heb heerlijk diep geslapen, vandaag een uitgerust mens!



Van een vriendin kreeg ik de tip eens bij de Snuffelhal te kijken, daar heb ik bovenstaand garen in lichtblauw en groen gescoord, ook het turkoise armbandje en de sigarenbandjes. Het kussentje heb ik meegenomen, omdat het volgens mij gevuld is met veren, dat is zo lekker warm... beter dan die synthetische vullingen die zo licht zijn en vormloos. Dus een leuke vangst vanmiddag. Vanavond komt m'n zus eten en als dessert wilde ik de broodpudding maken, met het laatste restje brood. Restjes op en een heerlijke toet!


4 opmerkingen:

  1. Leuke stofjes, ben benieuwd naar alle mooie creaties die daar uit gaan komen.

    Succes en was het toetje lekker?

    Liefs Santje XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Broodpudding, dat is echt heel lang geleden.
    Mooie stofjes. Leuk om die meditatie proeverij eens te ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De broodpudding was ook koud lekker, vandaag restje bij de koffie gegeten ;-)

      Verwijderen