Pagina's

zondag 17 februari 2013

ArtEZ eerste les

Gisteren was het dan zover. Mijn eerste les op de Kunstacademie. Gelukkig was ik niet de enige uit het bouwjaar 1967, maar ik zag vluchtig op de lijst dat er nog iemand was en ook 2 personen uit 1970. Verder vertoonde de lijst opvallend veel mensen uit de 90-er jaren en een paar uit midden 80-er jaren. Er waren ruim 30 mensen en we werden in 3 groepen verdeeld. Na het welkom werden er groepsfoto's gemaakt van 3 - 4 personen per foto. Later werden deze foto's tot 3 groepsfoto's geformeerd! In de tussentijd kregen we uitleg over het rooster, de te verwachten opdrachten en de atelierbezoeken die gepland staan. Het programma loopt tot 6 juli, dus vanaf nu ben ik iedere zaterdag zoet ;-) Om zaterdag 22 juni is er 's middags een tentoonstelling voor gasten. Allemaal erg inspirerend en ik werd helemaal blij van binnen om aan de slag te gaan.
Na het informatieve deel mochten we dus aan de slag gaan. De foto's werden geprojecteerd en we werkten in groepsverband. De opdracht was om iemand anders dan jezelf te schilderen en samen een achtergrond bedenken. Erg leuk om zo te beginnen, samenwerken, aftasten en elkaar leren kennen. In onze groep zaten een paar jongens die erg goed konden tekenen, maar wel een beetje verlegen waren. Leuk om te zien en ik kijk ernaar uit om te zien wat we allemaal samen gaan ontdekken. Hieronder een collage van het gebeuren.Thuisgekomen bruiste ik helemaal... heb nog een chocoladecake gebakken samen met Bastiaan, want die zou gaan logeren bij z'n tantes. Dus de cake warm meegenomen, samen koffie gedronken en daarna met m'n lief gaan uiteten bij de Sushi Lounge. Heerlijke afsluiting van een spannende dag. Zondag maar een relaxdagje.


7 opmerkingen:

 1. Wow,
  Heel goed gelukt zeg die opdracht...leuk
  Spannend, ben benieuwd wat er volgende week gaat komen.

  Geniet van je zondag...de kids hebben goed weer yhee

  Liefs Santje XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh.. ga ik hier nou echt even helemaal jaloers zitten wezen op je..;)! Wat gaaf, ik ben heel benieuwd wat het je allemaal gaat brengen! Super dat je dit doet, het is al jaren een wens van me.. Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Stefanie, ja soms is het tijd wensen in vervulling te laten gaan. Als de tijd en gelegenheid samen komen.
   Jij ook een fijne zondag.
   groetjes,
   Anita

   Verwijderen
 3. Echt heel gaaf dat je dit onderneemt en fijn dat je er zo van geniet. Ben benieuwd naar je wat je allemaal gaat maken. Fijne, relaxte zondag!

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed Aniet, dat je dat doet, en ik ken dat, zo van binnen helemaal vervult te zijn van inspiratie, het brand gewoon van binnen, dat heb ik nu ook weer met mijn nieuw boek. En het is heel heel goed voor je gezondhijd, alleen al de heerlijke spanning en ontspanning. kan best zijn dat je tandpijn voor een heel stuk over is of tenminste beter gaat... ga zo door...
  lieve groet Christl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk dat je dit bent gaan doen, spannend ook. Jullie eerste gezamenlijke werk ziet er al gaaf uit. Veel plezier vooral. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig leuk, zeg!! En spannend, dat lijkt mij ook. Maar als je zo bruist van de energie als je daarvan terugkomt, heb je een goede keuze gemaakt. Heel veel plezier en succes!!

  BeantwoordenVerwijderen