Pagina's

maandag 2 september 2013

De eerste schooldag

Vanmorgen werden alle kinderen en ouders verwelkomd op het schoolplein met muziek en een kleine toespraak van de nieuwe schoolleider. Bastiaan had er zin in om weer te beginnen. Hij zit voorin in de klas, dus kan hij goed het 'digibord' zien en is hopelijk niet teveel afgeleid van wat er achter hem gebeurd. Voor mezelf is het ook fijn om weer een ritme te hebben. Vanmorgen kwam er gezellig een vriendin op de koffie, heb ik snel appelmeisjes gemaakt. Je kent ze vast wel, een half bladerdeeglapje met stukjes appel, bestrooien met suiker en kaneel, in de oven en daarna jam erover. Ik had een variatie met mango en appel, lekker fris.

(foto via internet)

Vanmiddag bij de plaatselijke kringloop geweest, waar het erg druk was. Niets gevonden wat ik leuk genoeg vond en ook nog betaalbaar. Eerlijk gezegd is deze kringloop behoorlijk aan de prijs en dan moet ik wel een echte 'schat' vinden wil ik er ook geld voor overhebben. Nog even het centrum ingelopen en toen was het alweer tijd om Bastiaan van school te halen. Hij zit nu te spelen met z'n vriendje. Voor mij tijd om mijn dagelijkse geheugentraining te doen op de Nintendo. Mijn hersenleeftijd staat op 32 jaar, maar het record is 20 jaar, dus dat is mijn doel!


Het nieuwe spelen, spelletjes op apparaten!

Vorige week heb ik trouwens nog ijverig jam staan maken. Rabarber uit eigen tuin, pruimen en aardbeien langs de weg gekocht. Dat is gemakkelijk, want veel mensen hebben een eigen tuin en zetten dan hun waar aan de straat met een potje erbij voor het geld en alles in goed vertrouwen. Dus op de valreep toch nog jam gemaakt, te weten, rabarber, rabarber/aardbeien, pruimen, pruimen/aardbeien!
1 opmerking:

  1. Fijn dat Bastiaan weer met goede zin is begonnen aan het nieuwe schooljaar. Nu jij nog, lijkt me heel spannend maar ook wel een heel gaaf vooruitzicht. En jeetje wat zien die appelmeisjes er lekker uit!!! Ik kende ze nog niet, maar weet zeker dat ik ze een keer ga maken. Bedankt voor de tip! En die jam, jammie :)

    XxRosalie

    BeantwoordenVerwijderen