Pagina's

dinsdag 17 september 2013

Pruimentijd

Gistermorgen stond een vriendin aan de deur met een emmer pruimen. Jammie, maar wel een beetje veel voor ons. Ze vertelde dat ik ze ook gemakkelijk ontpit kon invriezen, dus dat heb ik met een gedeelte gedaan. Nog een andere vriendin met de rest verrassen en ook maar een pruimentaartje bakken, dat is altijd lekker. Jam staat er tenslotte genoeg in de kast nu.


Gistermiddag ben ik ook direct aan het 'huiswerk' begonnen voor de tekenles van volgende keer.  We moeten zogenaamde frottages meebrengen. Die ken je vast nog wel van vroeger, als je dan een muntje onder een stukje papier hield en er dan met een potlood overheen kraste, kwam de afbeelding tevoorschijn. Nou, we moeten dus zoveel mogelijk frottages meebrengen. Eerst met de standaard voorwerpen aan de slag gegaan zoals Lego, kraaltjes, plankje en daarna het keukengerei. Hartstikke leuk om te doen. Bastiaan wilde dat ook wel eens proberen en verhip hij had er gevoel voor. Ook heb ik nog eens de lijnentekening geprobeerd te maken. Voor mijn gevoel is ie nu 'beter', maar ik heb geen idee!


En hier dan een paar frottages!

Vanmorgen heb ik me  beziggehouden met het schrijven van het jaarverslag van de medezeggenschapsraad voor de algemene ouderavond die binnenkort op school plaatsvindt. Eigenlijk was het niet mijn taak, maar ik heb me laten strikken. Nu maar hopen dat ik niets vergeten ben. 


3 opmerkingen:

 1. Hej Anita, lekker pruimen. Gelukkig kun je er veel mee doen en goed dat ze ingevroren kunnen worden. Ik zie dat je weer helemaal in het blogritme zit. Leuke frottages ook, nu weet ik meteen hoe zoiets heet.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke header! Ook een mooi lijnenspel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk effect, die frottages en dat je dat met zoveel kan doen, wist ik niet. Vind je lijnentekening mooi, knap gedaan! Ik zou een beetje zijn gaan krassen, maar dit ziet er heel gestructureerd uit.

  BeantwoordenVerwijderen