Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Pompoentaart

Toen ik de blog van http://detantevantjorven.blogspot.nl/2012/10/er-was-eens-een-pompoenenpaleis.html 'De tante van Tjorven' las werd me daar een super recept van pompoentaart aangereikt  http://lupineke.blogspot.nl/2011/11/de-pompoentaart-van-juf-els.html door Lupineke. 
Vanmiddag wordt Bastiaan door m'n schoonouders thuisgebracht, na een nachtje logeren, en moet er toch wel iets lekkers bij de koffie komen. Ik zag de oranje pompoen op m'n aanrecht lonken, dus de keuze was snel gemaakt. Heb de helft van de pompoen maar gebruikt, dus kan er deze week ook nog een pompoensoepje gemaakt worden. Tja, de spontane acties zijn vaak de beste. Keukenprins gecharterd me te helpen, want hij kan zo goed deeg kneden en pompoenen snijden is toch ook wel een mannenklus. Dus hebben we gezellig samen in de keuken gestaan. En nu staat deze taart te bakken in de oven. Er verspreidt zich een zoete geur door het huis, echt heerlijk. Vandaag is het de eerste zondag van de maand en elke maand neem ik me voor weer eens de stad in te gaan, maar op de een of andere manier lukt me dat nooit. 
Ook vandaag is er van alles te beleven. In Arnhem is er een markt in het Sonsbeekpark. http://www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl/actueel/agenda/sonsbeekmarkt/
In Tiel is het 'Tiel pakt uit' met een kunstmarkt vandaag. 
Prachtig weer, lekker even een frisse neus halen zo... met Casper even het bos in en dan laten we de stad toch maar links liggen;-)


Ook nog stoofpeertjes met kaneelstokje en Glühwein gemaakt!


4 opmerkingen:

 1. Hee, wat leuk om hier ons recept van juf Els tegen te komen... ze moest eens weten, hi hi! Hopelijk smaakt hij bij jullie net zo lekker! Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, we hebben unaniem besloten dat het recept in ons boekje mag, want de taart smaakte overheerlijk!

   Verwijderen
 2. Klinkt allemaal errug goed en lekker! Heb me nog nooit aan pompoentaart gewaagd, maar misschien dit najaar toch maar eens proberen :)

  Groetjes,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha ha, te laat, ik vind hier nog wat laatste kruimels ;)
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen